Mennybe menet

2015. szeptember 17. 12:26

Hiába szégyelli magát az ország egyik része az „új magyar időszámítás” kezdetével a déli határon veszteglő migránsokra szabadított részvétlenség miatt, a másik része (minden bizonnyal a nagyobbik) tapsol örömében.

2015. szeptember 17. 12:26
Cseri Péter
NOL

Tapsol Budapest, hogy visszakapta a pályaudvarait, lelkesen éljeneznek a migránskvótától rettegő csehek és szlovákok, örömtáncot lejt Toroczkai polgármester, aki mostanáig egy lépést sem tehetett ásotthalmi portája előtt, hogy bele ne botoljon egy menekültbe. Hálaimát rebegnek a Railjetutasok, hogy ismét pontosan indulhat és érkezhet a vonatuk Münchenbe. Fellélegezhetnek a sötét bőrű férfiak utcai látványától rettegő magyar nők. Orbán Viktor a mennybe tart.

Néhány kilométer azért még hátravan az odavezető útból. Az nyilván nem különösebben izgatja a vezénylő tábornok leghívebb magyarjait, hogy egyelőre csak a kerítést sikerült lezárni, nem a háborút. Ez tegnap különösen jól látszott. Helyi hadi sikernek persze megteszi, hogy a front lassan áthelyeződik, sanszos, hogy mostantól a szerb–horvát arcvonalon lesznek gyakoribbak a napi ütközetek. (…)

A magyar–román határra tervezett kerítés ugyanakkor problémásnak tűnik. Pontosabban túl óvatosnak. Nem »ésszerű távolságig« kellene műszaki határzárat építeni, hanem körbe végig a határ mentén. 175 kilométer készen van, már csak ki kell egészíteni 2246 kilométerre. Ez még akkor is jól jöhet, ha egy kerítés önmagában nem óv meg attól a sok hülyeségtől, amit a kontinens nyugati felén élő politikusok összevissza hadoválnak humanizmusról, emberségről, a tagországok összefogásáról.

 
 
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. szeptember 18. 10:43
Ki szégyelli magát? Azok az "önkéntesek" akik a kisujjukat sem mozdították mikor a hatalmas árvíz volt, a vörös iszap katasztrófa volt, amikor télen a tél tönkretette a fél normafai erdőt..vagy akik otthagyták azt a mérhetetlen koszt, a takarítást az önkormányzatokra, amit "védenceik" a Keleti pályaudvaron, buszokon, vonatokon és mindenhol máshol hagytak? Mert nekik kellene, de helyette nemzetközi fórumokhoz rohangálnak Magyarország ellen, és hazudnak a migránsok helyzetéről, a rendőrökről, a kormányról éjjel, reggel meg este, mint demokratikus példaképük a nagy vendéglátó.
kálmi
2015. szeptember 18. 09:23
Barom! Szégyelld magad ahogy akarod a többi idiótával együtt. A normálisabbjának az életösztöne nagyobb, mint az ideológiai elkötelezettsége ezt jó, ha észreveszitek valamikor, bár nektek mindegy! Hogy nem nyertek választást minimum 2-3 cikluson keresztül az hétszentség! Az emberek emlékezete nem olyan rövid, hogy ne tudná, ti bármikor, bárkit rászabadítanátok az ország népére, csakhogy hatalomba jussatok! No ezt a lehetőséget fűrészelitek nap mint nap!
Dénia
2015. szeptember 18. 06:45
Talán legalább el kéne ismerni, hogy a kerítés működik. Mindazoknak, akik eddig hetekig, meg hónapokig verték a nyálukat, hogy az semmit nem fog érni és ugyanúgy átjönnek majd rajta. Senki nem gondolja, hogy ez maga a megoldás az egész problémára.
kitiltott
2015. szeptember 17. 23:10
melyik része szégyelli magát az 1%-a? TASZos ok Soros Army azaz vörös sapkás "Csege Vera"brigád „Nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek. »Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.« »Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.« (...) »A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.«”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!