Görög jó fiú Brüsszelben

2015. szeptember 22. 07:21

Ha pedig csak a Magyarországot is komolyan érintő migránshelyzetet nézzük, a vasárnapi választások után egyértelmű, hogy jottányit sem változik meg a görög kormány hozzáállása a dolgokhoz.

2015. szeptember 22. 07:21
Balogh Roland
MNO

„Ha pedig csak a Magyarországot is komolyan érintő migránshelyzetet nézzük, a vasárnapi választások után egyértelmű, hogy jottányit sem változik meg a görög kormány hozzáállása a dolgokhoz. Sőt, minden bizonnyal maradnak a nézetkülönbségek a koalíciós partnerrel is. Míg ugyanis az Anel kemény hangú vezére – aki ugyanúgy Ciprasz belső ellenzékeként viselkedhet otthon ezután is, miközben a miniszterelnök eljátszhatja a jó fiút Brüsszelben – regisztrálná és táborokba gyűjtené a menekülteket, addig a Sziriza korábban felszámolta a táborokat, mert az a véleményük, hogy a migránsokat nem lehet bezárni, engedni kell a szabad mozgásukat.

Az, hogy Cipraszt mennyire nem érdekli a bevándorlás problematikája, mi sem jelzi jobban, mint hogy újraválasztása után a legfontosabb kérdésnek a görög adósságállomány jóváírását tartja. Alig esik szó a bevándorlókról. Persze érthető, a gazdasági válság nem tűnt el Görögországban, azzal tehát tényleg foglalkozni kell, ugyanakkor a kérdés teljes figyelmen kívül hagyása nem feltétlenül jó üzenet a Balkánnak, illetve a schengeni határral bíró uniós partnereknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. szeptember 22. 15:27
" a Sziriza korábban felszámolta a táborokat, mert az a véleményük, hogy a migránsokat nem lehet bezárni, engedni kell a szabad mozgásukat." Teljesen világos: már a 2008-as gazdasági válság is a történet, az invázió része, előjátéka. 1. Az EU azért nyitott szabad utat a görögök és a magyarok hazugságainak, pénzügyi hamisításainak, hogy a bevezetett gazdasági megrázkódtatás ezt a két kiszemelt és logikus frontországot 100%-ban lebénítsa. 2. Magyarország 2010 után, a célt kőkeményen keresztülhúzva, szembe megy az inváziós tervvel. 3. A görög csődben Ciprasz az, aki vállalta, hogy az invázió útjából eltávolít minden akadályt, ezért van az, hogy: "felszámolta a táborokat és szabadjára engedi a migránsokat". Ez egy patkány. Nem véletlen, hogy harcostársai, mikor átlátták igazi énjét, mind otthagyták és szóba nem állnak vele. 4. Ezek a tények magyarázzák a Magyarország elleni gyűlölethadjáratot, amelyet a prostituált nyugati sajtó produkál. Tisztelet a kivételnek.
kilah P
2015. szeptember 22. 14:13
Na de miért is kéne a görögöknek görögországban tartani a migránsokat? Persze, örülne Orbán és Merkel is, ha így tennének. Dehát 27% görög munkanélkülin kívül még-egykét millió szíriait is lássanak el? A tengerre ugyanis nem lehet kerítést építeni - csak belelőni lehet a menekülteket a tengerbe. Na ezt tényleg nem fogják bevállalni - és ne is vállalják be!
aleb19
2015. szeptember 22. 12:09
ciprasz brusszellel szemben is gyava/buta magatartast tanusitott /vagy megvettek kilora/ ezert a muszlimokkal szemben sem varhato toluk semmi erdemleges cselekedet
Agricola
2015. szeptember 22. 08:33
Ciprasz azt mondta, folytatja a harcot. Lotta Continua, permanens harc volt egy szélső baloldali olasz párt jelszava is az 1970-es években . A vörös Ciprasz megint belevághat a görög „válságkezelésbe”, azaz megpróbálja arra kényszeríteni az általa gyűlölt hitelező államokat, hogy engedjék el Görögország hatalmas felhalmozott teljes adósságát. Ennek fontos eszköze marad Európa különösen Németország destabilizálása (zsarolása) azáltal, hogy naponta sok ezer migránst fogadnak be (csak az nem jut be hozzájuk, aki nem akar) és semmibe véve schengeni végrehajtási egyezményt, melyet 1992-ben Görögország is aláírt, azonnal tovább passzolják őket és Macedónia határára szállítva. Macedónia tovább passzolja őket Szerbiába és így tovább. A vörös Ciprasz muníciója a migránsokból kifogyhatatlan. Ha ennyire bambák az EU illetékesei , hogy a végtelenségig eltűrik azt, hogy a vörös Ciprasz és társai packázzanak velük akkor a vörös Ciprasz stratégiája beválik. Büszkén állíthatja majd, hogy kezelte a válságot (Görögországban)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!