Még mindig nem értik

2015. augusztus 26. 14:36

Európa első emberének szemmel láthatóan fogalma sincs arról, hogy mi zajlik ma az általa „vezetett” kontinensen.

2015. augusztus 26. 14:36
Lánczi Tamás
Mozgástér

„A politikai elemző akár örülhetne is, hogy végül Jean-Claude Juncker lett az Európai bizottság elnöke, mert egy személyben illusztrálja, hogy mi a baj a brüsszeli bürokráciával. Jean-Claude Junckerről eleddig azt tudtuk, hogy szeret a multinacionális vállaltoknak négyszemközti találkozón tetemes adókedvezményeket adni, szeret konyakozni, valamint szereti az európai állam- és kormányfőket pofozgatni.

Most azt is megtudtuk, hogy mit gondol a bevándorlásról:

– »...Európát jelentik azok a Calais-i nyugdíjasok, akik generátorokat visznek a helyszínre, hogy a menekültek egy kis zenét tudjanak hallgatni illetve fel tudják tölteni a mobiltelefonjaikat. De ugyanígy Európát jelentik azok a diákok, akik megnyitják Campusukat a menekültek előtt, vagy épp a görög pékek, akik megosztják kenyerüket az éhes szerencsétlen sorsú emberekkel.«

– »Aggodalommal tölt el, amikor azt látom, hogy a lakosság egy része elutasító ezekkel az emberekkel szemben. Erőszak a menekültstátuszra várókkal szemben, vagy csupán a szemet hunyás a szükség és a segítségre szorulás felett – ez nem Európa.«

– »Európa alakította ki a világon a legmagasabb szintű és színvonalú menekültügyi sztenderdeket. Soha nem fogunk embereket elküldeni, ha a segítségünkre van szükségük. Ezen kötelezettségeket pedig rögzítettük a törvényeinkben és szerződéseinkben. De egyúttal aggodalommal is tölt az el, hogy ez irányú elkötelezettségünk egyre kisebb helyet foglal el a szívünkben.«

Az egészben az a legriasztóbb, hogy Európa első emberének szemmel láthatóan fogalma sincs arról, hogy mi zajlik ma az általa »vezetett« kontinensen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2015. augusztus 26. 21:02
Juncker egy bohóc, aki hangosan felolvassa a "zemberbarát" sablonszöveget, Angela viszont most kijelentette, hogy a szíreket befogadják. Enneka hírnek a hallatára szerintem jópár szír fel fog kerekedni, szerintem csak romlani fog a helyzet. Azt gondolom, hogy ez óriási hiba volt Merkel részéről. Ez a székébe kerülhet.
Senye Péter
2015. augusztus 26. 20:34
Junckert biztos szorongatta néhány multi, gondoskodni kellene arról, hogy ne kelljen üzemeiket messze keletre telepíteni olcsó munkaerő szerzése érdekében, jöjjenek inkább azok ide.
Brigadéros
2015. augusztus 26. 17:31
...Esetleg ha kijózanodna???
tóth mária
2015. augusztus 26. 17:06
Kiírni a határra: Luxemburg a célállomás, oda lehet még menni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!