Sajnos közelednek a választások

2015. augusztus 10. 11:42

Ficonak a tévében bemutatott erőfitogtató kijelentések helyett mihamarabb el kellene utaznia Bősre, beszélnie az ottani polgárokkal és menteni, amit még lehet.

2015. augusztus 10. 11:42
Bugár Béla
Bugár Béla blogja

„Bősön korábban is voltak már elszállásolva nagyobb menekültcsoportok (Afganisztánból és Csecsenföldről), és tudomásom szerint komolyabb konfliktusok nem voltak a bősiek és a menekültek között. Tehát az, hogy a helyi népszavazáson elutasították az 500 Ausztriából érkező menekült befogadását nem a saját rossz tapasztalatukból ered, hanem inkább abból a félelemérzetből, amit a politikusok és közülük is legfőképpen Robert Fico keltenek.

Arra a kérdésre, hogy akkor ezek után hová is helyeznénk el ezeket a menekülteket, először is azt kellene tisztázni, mit tettünk volna mi másképp annak érdekében, hogy egy ilyen helyzet ne is alakulhasson ki. Először is nem keltettünk és keltünk félelmet azzal, hogy a menekülteket terroristáknak nevezzük, akik azzal a szándékkal érkeztek ide, hogy szétrombolják Európát. Másodsorban pedig a népszavazás kiírása okán azonnal kiutaztunk volna Bősre, beszélni a község lakosaival és megpróbálva eloszlatni az aggodalmaikat.

A miniszterelnök sem az egyiket, sem a másikat nem tette meg, és ma csak azt a vihart aratja, aminek a szelét ő vetette el. Innentől kezdve már két rossz megoldás között kell döntenie: vagy megszegi az Auztriával kötött szerződést, miszerint Szlovákia átmenetileg befogad menekülteket Bősön, vagy pedig nem tartja tiszteletben a bősi népszavazás eredményét. Gyakorlatilag más lehetőség nem létezik, ugyanis több mint valószínű, hogy hasonló népszavazást tartana minden olyan község, ahová a kormány menekülteket szeretne elhelyezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. augusztus 10. 16:32
Hát ez a gerincmentes kiadásban megjelentetett mi a francot keres itt?
2015. augusztus 10. 16:32
Hát ez a gerincmentes kiadásban megjelentetett mi a francot keres itt?
Akitlosz
2015. augusztus 10. 16:03
A parlament elé telepítsék a menekülteket és a politikusok palotái mellé, ne a községekbe!
polnemkor
2015. augusztus 10. 15:51
Ez a tótcsicska bitang nemzetáruló nyilvános pllengért érdemelne (láttam egy megmaradtat valamelyik felvidéki városban), nem nyilvánosságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!