A balközépnek szakítania kell az újkommunista-szélsőbalos elmebajjal

2015. július 16. 10:11

A magyar baloldal régóta küzd a saját identitásválságával, de nagyon rossz irányba tapogatózik, aki az ócska szélsőbalos populizmusban, a teljesítménytől függetlenül mindenkit egyenlősíteni akaró forradalmi dühben látja a kitörés útját.

2015. július 16. 10:11
Első Kézből
Nyugati Fény

A balközép politikai centrumnak nem csak a szélsőjobb, de a szélsőbal felé is zártnak kell lennie. Osztályharcos uszítókkal, borgőzös Che Guevara-rajongókkal, tőke-, piac-, és globalizációellenes hordószónokokkal nincsen közös ügye a demokratikus oldalnak.

A magyar baloldal régóta küzd a saját identitásválságával, de nagyon rossz irányba tapogatózik, aki az ócska szélsőbalos populizmusban, a teljesítménytől függetlenül mindenkit egyenlősíteni akaró forradalmi dühben látja a kitörés útját.

A szélsőbalos szcéna »sztárjai« változatos intellektuális skálán mozognak, Papp Réka Kingától Thürmer Gyulán át egészen TGM-ig. Ám közös bennük, hogy hamis próféták valamennyien, akikért egy szűk szubkultúra rajong, az ország többségét viszont a hideg rázza minden gesztusuktól. Garantáltan romlásba taszítja a demokratikus közepet, ha bármiben is osztozik a populista szélsőbal szellemiségével.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. július 17. 00:03
Az úgynevezett "szélsőballal" aminek objektív mérce szerint a Fidesz is a tagja (bankadó, multiadó) az a gond, hogy nincs jó nemzetközi sajtója. De miért is lenne, amikor a pénzkibocsátás jogát forszírozza. Miért is rokonszenveznének velük olyan médiumok, akiket a pénzkibocsátók pénzelnek? A görög helyzet kitűnő példa erre. Befagytak a bankok, befagyott az élet. "Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányban haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára." http://mmtwiki.org/wiki/Main_Page
Box Hill
2015. július 16. 20:53
"A magyar baloldal régóta küzd a saját identitásválságával, de nagyon rossz irányba tapogatózik,.. " Erről írta C. Northcote Parkinson, a híres Parkinson törvények szerzője a "Left Luggage" című könyvét (1967) Szóvicc: baloldali málha vagy hátrahagyott csomag.
tango47
2015. július 16. 19:23
"...borgőzös Che Guevara-rajongókkal, tőke-, piac-, és globalizációellenes hordószónokokkal ..." CSAK AZ NEM TETSZIK, HOGY PL. EZT AKÉT DOLGOT ÖSSZEMOSSA!
alex.leopardi
2015. július 16. 18:36
a teljes cikket nem olvasták el,én most igen de pluszt toltam mivel szeretnék egy normális,nemzeti baloldalt,a szerzőtől mindig hányingerem volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!