Föld(f)osztás

2015. július 16. 07:16

A haza ravasz kapitánya üveggyöngyért eladná a mindenki földjét a saját narancsos báróinak.

2015. július 16. 07:16
Bihari Tamás
Népszava

Pedig volt öröm amikor az ország naszádjának kormányosa bejelentette: eztán coki lesz a zöld báróknak és a falvak helybéli dolgozó parasztságának jut az állami föld bérleti joga. Sorakoztak is a népek csapatostul, s bár már a nagyapjuk is csak a földet túrta, mégis fizették a pályázati díjakat, mint a katonatiszt. Földnélküli János helybéli gazda is megírta a pályázatát, üzleti tervvel, igen bizakodva, hogy a jószághoz most már lesz szántó, legelő is.

Hát nem lett, mert happy end csak a mesékben van, s a valóság inkább a rémregényekre emlékeztet. Jánosnak tapasztalnia kellett, hogy nem csak ő nem nyert egy talpalatnyi földet sem, de sem a faluban élő rokona, ismerőse sem. Távoli, narancsbőrű "nadrágos" emberek kaszáltak amerre a szem ellátott.

Maradt a remény, hogy felbonthatók az arcpirító szerződések. Hát ebben is tévedtek Jánosék. A haza ravasz kapitánya üveggyöngyért eladná a mindenki földjét a saját narancsos báróinak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 16. 19:13
Trafikból gazdagodik meg egy szocialista képviselő A törökbálinti Serfőző István 2013 óta 450 millió forintot kaszált nemzeti dohánybolt üzemeltetésével. Szerinte ezzel nincs is gond, ő csak használja a jót. http://mno.hu/belfold/trafikbol-gazdagodik-meg-egy-szocialista-kepviselo-1295522
áfonya
2015. július 16. 18:45
Ballib külföldieket segítenék a magyar földek eltulajdonításához. Mszp üveggyöngyért eladná a mindenki földjét az eus külföldi haverjaiknak
OberEnnsinnen
2015. július 16. 13:51
1. A magyar földtörvény nem véglegesen eldöntött kérdés. 2. Lehet úgy, hogy Brüsszel elkaszálja. 3. Ebben az esetben a megnyíló földpiacon a magyar gazdák esélytelenek lennének a tőkeerős külföldiekkel szemben. 4. Az átmeneti időszakot kihasználva, most lenne lehetőség magyar kisgazdálkodókat - s nem narancsbárókat - földekhez juttatni, pár száz, és nem több tízezer hektáron. A Népszava újságírói kvalitásait ismerve persze, nem meglepő a teljességgel megalapozatlan uszítás a Fidesz ellen. A Népszavánál ugyanis ez a haladó hagyomány, több mint száz éve: Nem baj, ha nem igaz, sőt, annál jobb, de: "Uszíts a magyar ellen!"
Zcukerlennék
2015. július 16. 13:04
Mar mint ne mesterkedjel Csak siman
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!