Csúcsragadozók

2015. június 13. 09:40

Mintha nem létezne Afrika vagy Ázsia. Csak reménykedhet a Bilderberg-csoport, hogy ez utóbbi földrészen nem alakul hasonló klub, amelynek tagjai a meglepetés erejével vásárolnák be magukat mondjuk egy-egy nyugati gigaprojektbe vagy bankba.

2015. június 13. 09:40
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„Ha végignézünk a meghívottak körén, olyan céglogókat láthatunk, mint Shell, OMV, Chrysler, Volvo, Airbus, Ryanair, Siemens. Nyilván lezajlik egy-két párbeszéd az ezeket a cégeket képviselő vezetők és a Deutsche Bank, az AXA vagy az Európai Központi Bank vezérigazgatói között. A politikusok itt járatlan másodhegedűsökké törpülnek. Ilyenformán a találkozó veszélyes gyúelegy, mert a pénzvilág képviselői elképzelhetetlen összegeket helyeznek ki ügyfeleikhez egy-egy ilyen alkalommal. Ahol az ügyfél nem a sarki takarékba betérő adós, hanem például az imént felsorolt cégek, akár országok.


Apropó, országok. Itt van Görögország, a reménytelen adós. Bár a témák között szerepel a balkáni országban már melodrámára hajazó adok-hitelt-nem-kell-köszönöm-játék, egyetlen görög politikust sem találunk a vendégek között. Ám idén Christine Lagarde IMF-vezér sincs a listán. Lehet, hogy ők eközben valahol máshol egyeztetnek? Megannyi titok és megválaszolatlan kérdés.

Ami viszont annál szomorúbb: egyre egyértelműbb, hogy a csoport tagjai szinte kizárólag a gazdag, fejlett nyugati országok képviselőiből, multimilliárdosokból állnak. Mintha nem létezne Afrika vagy Ázsia. Csak reménykedhet a Bilderberg-csoport, hogy ez utóbbi földrészen nem alakul hasonló klub, amelynek tagjai a meglepetés erejével vásárolnák be magukat mondjuk egy-egy nyugati gigaprojektbe vagy bankba.

Üzleti és politikai csúcsragadozók kiábrándítóan egyoldalú találkozója a Bilderberg. El tudnám viselni, hogy egy-egy panelbeszélgetés és két koktél között, különmeghívottként például Ferenc pápa is jelen lehetne, aki a békéről, a szolidaritásról, egyszerűségről beszélne a pénzben fuldokló elitnek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. június 14. 00:36
A szerző nem tudja - és mi sem - hogy mi a Bilderberg csoport célja, értelme, így feleslegesen fantáziál róla és adna nekik tanácsokat, amelyekre ők egyáltalán nincsenek rászorulva. Valószínűleg ők - és csak ők - tudják, hogy mit miért tesznek.
Papuska
2015. június 13. 21:15
Nem értjük! Nem ez az egy ilyen csoport van. Van néhány olyan érdekcsoport, akik a normálistól eltérő viszonyaikhoz képest úgy gondolják, hogy ők hivatottak eldönteni a világ sorsát. A titkos szövetségek maguk között próbálják felosztani azt is, ami nem az övék. Ha kell egy-két országot megvesznek a "mellényzsebükből. Persze csak pénzük és szándékuk van képességeik nincsenek arra, hogy jót tegyenek. Csak a hatalom a fontos! Az ilyen szervezkedések okozták a nagy világégéseket. Hátha most is sikerül nekik!
Valodi
2015. június 13. 12:25
"- Fenntartható gazdaság növekedést! - Mindörökké, ámen!" ...köszöntötték egymást a ráksejtek a tüdőben...
drkovax
2015. június 13. 11:36
És a nyilvánosság csak addig terjed, hogy kik a meghívottak, de addig már nem, hogy kik a meghívók, vagyis a tagok ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!