Tényleg ennyit ér az egész? A pannonhalmi majdnem-osztályfőnökömről

2015. május 29. 12:33

Ezek a szereplők most vizsgálatok szereplői, nevük elhallgatásával idézik a mondataikat, és csak ahhoz tudnám hasonlítani, amit érezhetnek, mint amikor egy családon belüli félszavakat-szokásokat-(és tessék, igen), érintéseket kell kivinni a napra, nyilvános helyre, bíróság elé, hogy ott idegenek csócsálják őket a kurvára illetékes és hozzáértő szájukkal.

2015. május 29. 12:33
Szálinger Balázs

1991 decemberében egy szaros pont híján lemaradtam a pannonhalmi bencés gimnáziumba való felvételről. Mint később kiderült, éppen annak a tanárnak az első osztályába kerültem volna, akiről most sokat írnak az újságok. Megismerkedtem vele, és két-három éve, amikor egy eseményen mindenki együtt volt, megismerkedtem az osztállyal is, amelyikbe kerültem volna.

Valóságos családot ismertem meg, olyan harmincasokat, akikből annak idején jó érzékkel és sok-sok szeretettel közösséget formált valaki, és látszik, sok-sok évvel a szétszéledés után is él ez a közösség. Ott ültem-álltam egy darabig bénán egy teljesen más anyanyelvvel, és már nem csak szégyelltem, hanem bántam is azt a valamikori egy pontot.

Ezek a szereplők most vizsgálatok szereplői, nevük elhallgatásával idézik a mondataikat, és csak ahhoz tudnám hasonlítani, amit érezhetnek, mint amikor egy családon belüli félszavakat-szokásokat-(és tessék, igen), érintéseket kell kivinni a napra, nyilvános helyre, bíróság elé, hogy ott idegenek csócsálják őket a kurvára illetékes és hozzáértő szájukkal. Nem tudom, tanár elérhet-e nagyobb eredményt, van-e nagyobb siker, mint egy olyan közösség, amit én aznap kívülről láttam.

Tegnap egy igazán gyomorforgató-politikacsináló cikket olvastam az ügyben, bocsánat, ezért volt muszáj ezt most megírnom. Egyetlen cikkecske az újságírónak, egy kis számlatömbkitöltés, kacsintás a főszerkesztőtől, gratuláció egy gyakornoktól meg néhány idiótától, másfél perc az olvasónak - viszont egy élet tönkretétele a másik oldalon.

Tényleg ennyit ér az egész?

Összesen 392 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. március 04. 19:39
Látom ezt pont potykának írtad, de lám csak azóta mi történt a veled egy követ fújó potykával. Ezekkel a linkekkel kért bocsánatot egy olyan nőtől akit ő is a hitében sértegetett. Pont a napokban. Vörös Gyulánétól. https://www.youtube.com/watch?v=sZoZwdesumY&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201505 https://www.youtube.com/watch?v=7aX90if1mZw És imádkozik is, nem csak linket tud küldeni.
Sulammit
2023. március 04. 19:38
Nem arra mondtam. Hanem az utolsó szóra.
Sulammit
2023. március 04. 19:38
Tudod, hogy én is elfogult vagyok. Csak nehogy rám is ezt mond, jó? Nem ilyen fehér fekete ez a dolog. Amit pl. a regiszter vagy melyik mondott mondott az színtiszta hazugság, a részeges szerzetesekről. Nem kell mindent készpénznek venni. Én a felét sem hiszem el. Sőt. Zuhanyozásról amit meséltek az egy hülyeség. Itt már mindenki elmondta a véleményét én is. Ha majd látom azt a feljelentőt, aki szemtől szembe állítja vagy az atyával vagy ahol felelősséggel tartozik a mondataiért, akkor elhiszem a pizsamába nyúlkálást, addig bizony nem.
Sulammit
2023. március 04. 19:38
Megkérlek, ha nekem írsz ilyet, még idézőjelbe se téve tedd. Mondtam, hogy akkor találj ki mást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!