Cameron mutatványa

2015. május 11. 14:53

Le lehet fogadni, David Cameron nem úgy akar bevonulni a történelemkönyvekbe, mint az a miniszterelnök, aki kivezette az Európai Unióból a szigetországot. Ahogy nem szeretne az a kormányfő sem lenni, aki hagyta szétesni az Egyesült Királyságot.

2015. május 11. 14:53
Elekes Éva
Népszava

„Le lehet fogadni, David Cameron nem úgy akar bevonulni a történelemkönyvekbe, mint az a miniszterelnök, aki kivezette az Európai Unióból a szigetországot. Ahogy nem szeretne az a kormányfő sem lenni, aki hagyta szétesni az Egyesült Királyságot. Kiszámíthatatlan, milyen szerepet fognak játszani a londoni alsóházban a diadalmas skót nacionalisták. Ahogy látszik, aligha elégszik meg Skócia a toryk által kínált szélesebb jogosítványokkal, s mihamarabb újraindíthatja a függetlenségi kampányt.

Ha Cameronnak a legnehezebb bűvészmutatványt is sikerülne végrehajtania, s a 2017-re beígért igen-nem referendum idejére meg tudná győzni az EU-val szemben mindig is zsigeri módon gyanakvó briteket, hogy a tagságot válasszák, akkor hosszú időre megint levehetnék napirendről a kivonulni vagy bennmaradni kérdést. Az uniós vezetők – bármennyire is idegesítik őket a brit követelések – kompromisszumot ajánlanak majd és segítséget fognak nyújtani, hogy a rettegett Brexit, vagyis a kilépés elkerülhető legyen. A font léte pedig úgysem kérdéses: kizárt, hogy a britek hajlandók lennének megválni szuverenitásuk szimbolikus jelképétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. május 11. 23:01
Végre egy nem-hülye cikk a hazug és idióta Népszavában... Ez csak véletlen...?
Box Hill
2015. május 11. 17:29
Churchill is kijelentette: I have no intention presiding over the dissolution of the British Empire! (Nincs szándékomban elnökölni az angol gyarmatbirodalom széthullása felett!) Aztán mégis azt tette!
puszika
2015. május 11. 17:26
Elekes elvtársnő! A győzelmet nem kell magyarázni! A győzelem maga a magyarázat! Ezt illene tudni a Népszavánál is! Amúgy, kérdezze meg Németh Péter elvtársat,igen a főszerkesztőjét.2006-ban még tudta!!
Akitlosz
2015. május 11. 15:19
No és vajon szavahihető, az ígéreteit betartó ember akar-e lenni ez a Cameron? Tudom politikusban ilyen nem igazán létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!