Nemdohányzók és bűnözők

2015. április 25. 08:29

Mi jelent nagyobb veszélyt a társadalomra: az, hogy egy gyerek meglát egy cigarettásdobozt, vagy az, hogy… Lázár főminiszter elképzeléseit módosítani kell.

2015. április 25. 08:29
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Ha ez a kormányzati igyekezet a Nemzeti Dohányboltok esetében csak azzal a kényelmetlenséggel járna, hogy a befóliázott ajtók és kirakatok elrondítják az utcaképet, kívülről nem lehet látni a választékot, kisgyerekes szülők megfosztatnak a vásárlás lehetőségétől, azt mondanánk, annyi baj legyen, ehhez még lehet alkalmazkodni. Sokkal nagyobb baj az, hogy az átláthatatlan fóliarétegek, a behajtott ajtók felbátorítják a bűnözőket – ahová kívülről nem lehet belátni, ott csökken a lebukás veszélye.

Néhány napja Kaposvárott zárás után, amikor nemcsak kívülről nem látják, de betérő vevők sem zavarják meg, támadott a tettes, ám ma még tisztázatlan, miért torkollott a rablás emberölésbe. Talán az a körülmény is közrejátszott, az elkövető nem félt attól, hogy megláthatják a gyilkosság közben. Debrecenben viszont a rendőrségnek sikerült tetten érnie a késes trafikrablókat.

Lázár János főminiszter a tőle megszokott érzékenységgel reagált a történtekre: ha kiderül, hogy a trafikok átláthatatlan kirakata összefüggésben van a rablásokkal, azonnal benyújt egy módosító indítványt. Valóban, nagy körültekintéssel kell ebben a témában eljárni, hiszen el kell dönteni, mi jelent nagyobb veszélyt a társadalomra: az, hogy egy gyerek meglát egy cigarettásdobozt, vagy az, hogy… Lázár főminiszter elképzeléseit módosítani kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2015. április 26. 10:01
Hölgyek, Urak! Itt annyi az okos ember, esetleg jogász. Azt, aki ezt a fóliázást kitalálta beterjesztette, megszavazta, nem lehet foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, esetleg bűnsegédi bűnrészesség okán szépen megbüntetni? Végül is az ok és az okozat még egy cideszes számára is nyilvánvaló! Nem? És a büntetési, remélem sokmilliós pénzeket szépen az áldozatok családjának odaadni. Vagy Lézer Gyurinak. Úgy is névnapja van.
tanos
2015. április 25. 23:36
Hölgyek! Urak! Fentebb olvashattuk, hogy egy Ugró nevű bértollnok, - aki most éppen a „geciző” Simicska zsoldjában áll - a kaposvári trafikos meggyilkolásáért Lázár János felelősségét emlegeti a befóliázott ablakra hivatkozva. 1./ Azért ment az a szerencsétlen, idióta rablógyilkos a trafikba, mert az be volt fóliázva? Nem azért ment oda, hanem mert sok pénzt remélt ott. Mint mondta, önálló életet akart kezdeni. 2./ Miért remélt ott sok pénzt? Mert a politikusok és a média egy része a „trafik-mutyit” úgy tupírozták fel, hogy ott hatalmas milliós bevételekhez jutnak a pályázat nyertesei. Ezért ment oda a rablógyilkos. Mert elhitte a propagandát és nem tudta, hogy a bevétel, - amit a beosztottnak a tulajdonos lakására kellett volna vinnie - összesen 22,000.-Ft. 3./Még valami az trafikügyek kapcsán. Ha valaki az eddig elkövetett trafikrablásoknál nyilvánosságot kapott kárösszegeket figyelemmel kísérte, akkor láthatja, hogy egy trafikműködtetés nem aranybánya.
Fakutya Vigyora
2015. április 25. 22:40
Be kell tiltani az életbiztositást, hogy a Jobbikos feleséggyilkosoknak ne érje meg azért gyilkolni. Gombos Tibor.
bunko_jobbos
2015. április 25. 18:49
Azért nem nagyon van alátámasztva, hogy a fólia az oka mindennek. Hülye újságírók + hülye lakosság = gondolkodás nélküli szajkózás. Nem vagyok meggyőződve, hogy emiatt vannak a rablások, csak ugye liberálisék eleve utálják a trafikokat, aztán örülnek, hogy bele lehet kötni és olyan jó szemléletesen "igazuk van". Állítólag meg nincs előírva, hogy le kell az ilyen botokat fóliázni, csak az áru kell eltakarni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!