Ideje lenne agyszifiliszre szűrni a 444.hu szerkesztőségét

2015. április 07. 13:16

A „durva benyalás és a miniszterelnöknek való szurkolás” olyan messze van a valóságtól, mint a megvalósult szocializmus az elméleti marcizmustól.

2015. április 07. 13:16
Piréz Róbert
Tutiblog

„A köztévé szurkol Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak, meg is mondták neki címmel hozta a bombát a kedvenc 444.hu csodaportálunk. A kifogásolt köztévés mondat a Suzuki-kupa döntője utáni miniszterelnöki interjú végén hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a Kispest utánpótláscsapatának sikere tulajdonképpen bizonyítja, hogy az MLSZ jó úton jár, fejlődik a hazai foci, lassan versenyképesek leszünk az európai élcsapatokkal és szurkoljunk nekik a további sikerekhez. (...)


A köztévé riportere ezzel zárta az interjút és váltotta ki a hisztit:

»Ahogy mi is szurkolunk (az MLSZ-nek – szerk.). (PONT – szerk.). Orbán Viktor miniszterelnöknek pedig nagyon szépen köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt.«

A »durva benyalás és a miniszterelnöknek való szurkolás« olyan messze van a valóságtól, mint a megvalósult szocializmus az elméleti marcizmustól. Hogy erre miért nem jött rá egy teljes szerkesztőség, az túlmutat az általam ismert földi tudományokon, elvégre a Soros-pénz és az agyszifilisz (neurosyphilis) között nem ismert ok-okozati összefüggés…”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2016. október 12. 21:31
"Ahogy mi is szurkolunk Orbán Viktor miniszterelnök úrnak. Nagyon szépen köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt." Továbbra sem állítom, hogy egyértelműen a fenti lenne a jó változat, de elárulnád már, hogy így miért nem felel meg a magyar nyelvtani szabályoknak? Melyiknek is nem felel meg?
kesztió
2016. október 12. 21:31
Nem hangzik el a „pedig” szó. Piréz szerint igen. „Pedig”-gel valóban vitathatatlan a dolog, pedig nélkül viszont úgy központosítod, ahogy akarod.
kesztió
2016. október 12. 21:31
NEM HANGZOTT EL. TESSÉK SZÍVES LENNI ÚJRAHALLGATNI A FELVÉTELT. https://www.youtube.com/watch?v=FBf5mwX__-I
kesztió
2016. október 12. 21:31
Lássuk csak. Ez volt az eredeti, ugye: „ahogy mi is szurkolunk Orbán Viktor miniszterelnöknek nagyon szépen köszönjük hogy a rendelkezésünkre állt” Ezt szerintem (legalább) két féle képpen lehet központozni: 1. Ahogy mi is szurkolunk. Orbán Viktor miniszterelnöknek nagyon szépen köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt. 2. Ahogy mi is szurkolunk Orbán Viktor miniszterelnöknek. Nagyon szépen köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt. (A hiányzó „pedig”-et kizárólag Piréz hallotta oda, nem kissé tendenciózusan) Akkor most miről is beszélünk? Úgy véled, hogy a 2. változat valóban értelmezhetetlen? Szerintem sem teljesen egyértelmű, hogy melyik változat az érvényes, de Piréz legalább akkora hülyét csinált magából a félrehallással, mint esetleg a 444-esek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!