Nem tudjuk megmenteni Ukrajnát Oroszországtól

2015. március 02. 16:58

Abszurd háborút kockáztatni Moszkva ellen egy olyan országért, ami valójában mindig is az orosz befolyási övezet része volt.

2015. március 02. 16:58
Szlankó Bálint
444

„Abszurd háborút kockáztatni Moszkva ellen egy olyan országért, ami valójában mindig is az orosz befolyási övezet része volt. Ukrajna nem NATO-tag, nem nyugati szövetséges. Nem vagyok oda a befolyási övezetek régimódi ideájáért, de Oroszország egy régimódi nagyhatalom, ami ha teheti, úgyis ugráltatni fogja a szomszédait. Visszataszító és illegitim, de ez a valóság.

A gazdasági szankciók: egy dolog. De fegyvereket adni az ukránoknak túl kockázatos és végeredményben értelmetlen, hiszen úgysem tudják megverni a sokkal erősebb oroszokat. Ha pedig értelmetlen, akkor cinikus is, hiszen egy megnyerhetetlen háborút fegyverekkel táplálni: annak csak Ukrajna issza meg a levét. Ha úgysem tudjuk megmenteni Ukrajnát Oroszországtól, akkor minek öntsünk olajat a tűzre?

Erre azt mondhatnánk, hogy de ha az oroszokat nem állítjuk meg Ukrajnánál, akkor legközelebb a balti államokra próbálják meg rátenni a mancsukat. Ennek a veszélye kicsi: szemben Ukrajnával, ezek az államok NATO-tagok, vagyis Putyin az Egyesült Államokkal való háborút kockáztatná, ha megpróbálná őket elfoglalni. Mint minden autokratikus, de végeredményben racionális vezetőt, őt is elsősorban a túlélés érdekli.

A hagyományos elrettentés módszere működött a szovjetekkel szemben, működni fog Oroszországgal szemben is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
majszter
2015. március 03. 11:33
"Abszurd háborút kockáztatni Moszkva ellen egy olyan országért, ami valójában mindig is az orosz befolyási övezet része volt" ----------------------------- 1956-ban Nagy Imre segélykiáltására is ez volt a világ válasza :( A történelem ismétli önmagát...
korona
2015. március 03. 07:47
Mind, akik baloldaliak, liberálisok stb, NEM MAGYAR EMBEREK, csak magyarul (is) beszélnek.
Drágha Márió
2015. március 02. 22:55
Ha a kalandor amcsik tényleg feladják a káoszba süllyedő Ukrajnát,akkor az ország menthetetlenül szét fog esni,mint anno Jugoszlávia...Csokisenko meg azt a kopasz gecit a hóna alá csapva fog elhúzni melegebb éghajlatra,már ha a jobb szektoros neonácik nem fogják addig élve megnyúzni a két pancser puccsistát!
antioxi
2015. március 02. 20:51
Tekintettel arra, hogy a 444.hu-t a jenkik fizetik és ők rendelik a "zenét" akkor ez a cikk arról szól, hogy az USA "feladta" Ukrajnát. Jó jel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!