Nagyszerű társaság jött össze az első parlamentben

2015. március 25. 10:40

Nagyszerű társaság jött össze az első parlamentben. Az országot szolgálni, az embereknek használni akaró képviselőkkel, akik telve voltak hittel, tenni akarással. Interjú.

2015. március 25. 10:40
Kónya Imre
Magyar Nemzet

– A mai napig tartja magát az a burkolt vád, hogy az MDF 1990-ben részben antiszemita propagandával tudta végül megnyerni az első szabad választásokat. A konzervatív oldalt azóta visszatérően ezzel szokták gyanúsítani, de ez volt a nyitány.

– Az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás a politikában nem kisebb bűn, mint az antiszemitizmus. Ez a rágalom egyébként az MDF 1987-es megalakulásáig nyúlik vissza. Amikor már másnap megjelent a The New York Timesban, hogy Magyarországon antiszemita mozgalom jött létre.

– Ehhez képest az Ellenzéki Kerekasztal-tárgyalásokon mégiscsak konstruktívan együtt tudott működni a két eltérő irányultságú politikai közösség.

– Így van, és ez nagyfokú politikai érettségről, kultúráról tanúskodott. 1989. március 22-én képesek voltak leülni egymással az ellenzéki szerveződések, köztük a két legnagyobb, az MDF és az SZDSZ. Felülemelkedtek az ellentéteken, egyesítették erőiket, és ezzel rákényszerítették az állampártot, hogy az Ellenzéki Kerekasztallal mint egyenrangú partnerrel folytatott tárgyalásokon, közösen dolgozzák ki a rendszerváltáshoz elengedhetetlenül szükséges törvényeket. (…)

– Mai napig slágerlegenda, hogy az első parlament és főként a kormánypártok tele voltak ügynökökkel.

– Ez badarság! Nagyszerű társaság jött össze az első parlamentben. Az országot szolgálni, az embereknek használni akaró képviselőkkel, akik telve voltak hittel, tenni akarással. Persze volt köztük néhány egykori ügynök is, ugyanúgy mint az élet más területein. De például Torgyán József és Csurka István a két legismertebb a beszervezettek közül, aláírt ugyan, de azonnal megtagadta az együttműködést, és nem is adott jelentést senkiről. A posztpártállami lejáratás máig ható része volt ez a propaganda. A képviselők hiteltelenítése az ádáz politikai harc része volt, és nagyüzemi módon folyt.

– E tekintetben megvan a folyamatosság az utóbbi huszonöt évben.

– Ezért is nagy a felelőssége a kormánypárti többségnek, hogy felejtsék végre el a nemzetet erodáló háborúskodást, a gyűlölködést és a sokszor mesterségesen gerjesztett ellentéteket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakonyibetyar
2015. április 17. 17:24
" Nagyszerű társaság jött össze a parlamentben" Hát persze, ügynökök, besúgók, köpönyegforgatók, hazaárulók!" Nagyon gusztustalan, ahogy Kónya fényezi önmagukat, főleg így utólag. Magyarország végzetes lecsúszásához az első lépést, talán éppen 9Ö táján, Ők adták meg adták meg. HOL JÖHET MÉG ÖSSZE "NAGYSZERŰ TÁRSASÁG ?" 1. A BÖRTÖNBEN 2. A Putrisoron 3. A zsinagógában 4. A melegfesztiválon 5. Elmegyógyintézetben
Brigadéros
2015. március 25. 21:53
Tényleg sok nagyszerű ember ( meg azért jónéhány kisszerű is...) volt ott és alkotmányozott, építgette a demokratikus rendet, miközben a háttérben a volt komcsik szakember címkével ellátva vadul lopták szét a maradék állami vagyont. A féleszű is ez időtájt gazdagodott meg nemi igaz?!?
Catullus
2015. március 25. 20:26
Csuhások térdre, imához - mondta akkoriban egy nagyszerű ember.
kjkj945
2015. március 25. 16:47
Nagytakarítás Nagytakarítás Nagytakarítás Ja az elmaradt madöf. Ja akkor döftek bele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!