Üzenet a háborús uszítóknak

2015. március 16. 17:43

Az oroszok abból indulnak ki: az USA módszeresen fonja támaszpontjainak hálóját Oroszország körül.

2015. március 16. 17:43
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Nem hiszem, hogy az orosz vezetés nem lenne részes abban, ami nyugati határai mentén történik. Főleg nem azután, hogy a Janukovics elnök elleni, az USA által előkészített és levezényelt puccsot követően világossá vált: Ukrajna nem fog az orosz érdekszférához tartozni. A Kreml vezetői nyilván arra gondolnak: fel kell készíteniük országukat arra a helyzetre, amelyben a NATO Moszkva alá tolhatja fegyvereit. Oroszországnak bőven van tapasztalata a múltjából az ilyen nyugati manőverekkel kapcsolatban, amelyek következtében az utóbbi két évszázadban legalább háromszor perzselték fel az Európához legközelebb eső térségeit, miközben egyszer sem ők voltak a támadók.

Édes mindegy, hogy tetszik-e nekünk, vagy sem a moszkvai vezetőknek ez a NATO-val, vagyis tulajdonképpen az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatos feltételezése. A lényeg, hogy az orosz politikusok szinte egyöntetű, rendszeres megnyilatkozásaiból arra kell következtetnünk, hogy abból indulnak ki: az USA módszeresen fonja támaszpontjainak hálóját Oroszország körül. Szó, ami szó, nehéz lenne ezt cáfolni. Ha viszont ez így van, akkor arra célszerű gondolnunk, mindez hogyan érinthet bennünket.

E tekintetben nekünk is vannak történelmi tapasztalataink. Ezek arra kellene tanítsanak, hogy Oroszország, vagy éppen a Szovjetunió – bármilyen gyengének láttatták a korabeli politikusok és elemzők – mindig képes volt a visszacsapásra. Igaz, ezért rendre borzalmas áldozatokkal fizetett. De borzalmas áldozatokkal fizettette meg saját áldozatait az ellene törőkkel is. Ehhez képest elgondolni sem tudom, hogy azok a jobbára értelmiségiek, akik most Magyarországon is élen járnak az oroszok gúnyolásában, a tömegeknek az oroszok ellen való hangolásában, honnan szívják magukba a háborús lázat, a háborúra való uszítás örömét!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Holovitz
2015. március 17. 09:39
Oroszország Európa. Puskin, Lermontov, a Bolsoj, az Ermitázs, Muszorgszkij,Dosztojevszkij, Gogol... Amerika nem Európa.
császár
2015. március 17. 08:27
Az USA csak nyerhet, ha kiélezi a helyzetet. Mi, Európával együtt, csak veszíthetünk. Arról inkább ne is beszéljünk, hogy ez még inkább így lenne, ha eszkalálódna konfliktus. Az USA, a mellettünk lévő lőporos hordóknál élesztgeti a tüzeket (Ukrajna, Iszlám Állam stb.) Mit gondolhatunk azokról, akik ezt helyeslik?
kamasuka
2015. március 17. 05:54
https://www.youtube.com/watch?v=BUMs4Jj4we4 Azért szép, hogy Donyeckben próbálnak a szülészeten szülészeti körülményeket teremteni.
majszter
2015. március 16. 23:04
„Nem hiszem, hogy az orosz vezetés nem lenne részes abban, ami nyugati határai mentén történik. Főleg nem azután, hogy a Janukovics elnök elleni, az USA által előkészített és levezényelt puccsot követően világossá vált: Ukrajna nem fog az orosz érdekszférához tartozni. A Kreml vezetői nyilván arra gondolnak: fel kell készíteniük országukat arra a helyzetre, amelyben a NATO Moszkva alá tolhatja fegyvereit. Oroszországnak bőven van tapasztalata a múltjából az ilyen nyugati manőverekkel kapcsolatban, amelyek következtében az utóbbi két évszázadban legalább háromszor perzselték fel az Európához legközelebb eső térségeit, miközben egyszer sem ők voltak a támadók." ------------- Ebben a bevezetőben rögtön öt orbitális hazugság van: 1. Maga Putyin ismerte be, hogy a Krím elcsatolására már több mint egy éve készen álltak a tervek. Ez közvetett beismerése annak, hogy a Majdan történéseiben is vastagon benne voltak 2. A kenyértörést szintén Putyinék provokálták ki (akár van sapka akár nincs) bomlasztás Kelet-Ukrajnában 3.Janukovivcs elzavarása után Putyinék zsarolták meg a Kievi új vezetést, közben a hadsereg jelzés nélküli alakulatai már elözönlötték először a Krímet, majd Kelet_Ukrajnát 4. Oroszország vastagon benne volt a II. vh. kirobbantásában és támadó fél volt (Molotov Ribbetropp paktum, Katyini mészárlás stb. 5. Oroszország segítségével verték le 1848-ban a magyar szabadságharcot, 45-ben foglalták el Magyarországot és 56-ban verték le a magyar forradalmat. Az oroszok vérében van a hódítás iránti vágy, és ez most sincs másképp. Az összes többi duma, hogy az orosz az nem szovjet stb.pedig badarság , a kutyából nem lesz szalonna!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!