Illés Zoltánéhoz hasonló rombolást még nem látott a környezetvédelem!

2015. január 21. 15:31

Hát legyen: Államtitkár Úrnak jelentem, az Önéhez hasonló rombolást még nem látott a környezetvédelmi szakterület! Kérem Istent, adjon Önnek erőt, és tisztességet ahhoz, hogy köpönyegforgatóból „megtérővé” tudjon válni!

2015. január 21. 15:31
Kemény Attila
Facebook

„Úgy látszik, örök emberi magatartás, hogy a megtérőt összekeverik a divatos szélre ráfordulóval, a köpönyegforgatóval. A köpönyegforgató, letagadja a múltját. A megtérő Saul-Pál nem. Üldöztem Isten egyházát – írta Saul, és szívbéli töredelemmel bánta. A köpönyegforgató semmit sem tanul, semmit sem felejt és semmit sem bán meg. »A damaszkuszi úton közlekedik« felszínes jelenségleírás, és könnyedségével elfedi a lényeget: a tévedések, hibák, bűnök bevallásának, beismerésének, megbeszélésének kötelességét. (Balázs Géza prof. ELTE BTK gondolatai.)

Ilyenféle gondolatok törtek rám is a minap, kezemben egy »ellenzéki« újsággal, ami lehozta az interjúalany olvasói levelét miközben az »ellenzéki« TV – egyébként időnként színvonalas – reggeli műsorában hallgattam a damaszkuszi úton bolyongó, volt környezetvédelmi államtitkárt amint aggodalmát fejezte ki a környezetvédelem jelenlegi helyzetéért, miután az a Földművelésügyi Minisztérium részeként működik, és nem önálló államtitkárságként!

Bezzeg az »Ő« idejében! (akkor Vidékfejlesztési Minisztérium volt.) És lám, most vége. »Ő« kijött, döntően azért »mert nem szavazta meg Paks II. – t« szakmai okokból, (nem volt az ülésteremben, hasonlóan Orbán me. úrhoz, aki szintén nem szavazta meg, gondolom más okból) és most már nem kormányzati szereplő… Szegény.

Nehéz lehet feldolgozni, hiszen mindent megtett azért, hogy kiszolgálja a vélt, vagy valós(?) politikai elvárásokat. Egy korábbi interjúban, arra a kérdésre, …mit tenne, ha a szakmai meggyőződése és a ME úr elvárása nem egyezne meg? Természetesen a ME úr elvárása szerint cselekednék, hangzott a »szakmailag meggyőző« válasz.

Pedig mindent végrehajtott az »Ő« idejében. Több interjúban kifejtette, hogy Őt nem lehet megvezetni, Ő mindenkiről mindent tud, a csalhatatlanság illúzióját hirdette. Ezután ledarálta az apparátust, indoklás nélkül kirúgta a szakembereket, szétverte a hatóságot, – bár ebben sokat segített Neki a - nem diplomás, nem dr.- főfelügyelő asszony, akinek nem létező diplomáját – nyilván rosszul értelmezett lojalitásból - csak »Ő látta«?! A kezdeti ígéreteiből – erdővédelem, vízvédelem, bányahatóság stb. felügyeletének hozzá rendelése – még a környezetvédelem is csak részben maradt meg vezetői ciklusában.. Intézkedési »mámorában« engedéllyel dolgozó földmunkagépeknek állta útját, - amit egy KMB-s rendőr sem tett volna meg, - a hulladékgazdálkodás a csőd szélén tántorog… De »rend« lett! Úgy kellett megszólítani, hogy »Államtitkár Úrnak jelentem«..

Hát legyen: Államtitkár Úrnak jelentem, az Önéhez hasonló rombolást még nem látott a környezetvédelmi szakterület! Kérem Istent, adjon Önnek erőt, és tisztességet ahhoz, hogy köpönyegforgatóból »megtérővé« tudjon válni! A sajtót, a médiát pedig arra kérem, hogy ne Saulokkal, hanem Pálokkal példálózzon! (Már csak a hitelesség kedvéért…)”

(via Válasz.hu)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. január 22. 07:48
Most melyiknek van igaza?
tango47
2015. január 21. 20:01
Ahogy érzékelem, az írást nagyban befolyásolja egy személyes ellenszenv, ennek ellenére valószínű, hogy igaza lehet.
Brigadéros
2015. január 21. 16:47
Mit mondjak?...Kemény! :)
polnemkor
2015. január 21. 16:43
A legsúlyosabb hiba volt Illés Zoltánt valaha is politikai döntéshozói helyzetbe hozni! Egy teljesen komolytalan figura, ezt, mint harminc éve Duna körös volt harcostársa mondom. Már akkor is annyira gáz volt minden megnyilatkozása, hogy baromi sokat ártott az ügyünknek! Azóta meg csak hülyébb lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!