Fiatalítás

2014. november 14. 07:22

Azért mégis van egy diszkrét bája annak, hogy az utóbbi időkben nyakló nélkül „oroszozó” MSZP éppen egy KGB-képzett (Tóbiás József kedvéért: KGB-szervezésben képzett) úriembert emel pajzsra.

2014. november 14. 07:22
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Tóbiás József szerint a jövő vasárnapi újpesti időközi országgyűlésiképviselő-választás tétje a kormányoldal kétharmados többségének a megbontása. E nemes cél érdekében az MSZP elnöke azt ígéri, a hátralévő napokban helyi jelöltjükkel, Horváth Imrével és a komplett kampánystábbal együtt minden helyi választót felkeresnek, s közlik velük e jó hírt. Tóbiás arról is szólt, hogy a »változás első lépése Újpesten történhet meg«, továbbá egy demokratikus, az európai értékek mellett elkötelezett ország kiépítését tűzték zászlajukra. Korábban sok mindent zászlóra tűzött már ez a párt (és annak jogelődje), legutóbb például a fiatalítást, a megújulást, az arc- és arculatváltást, erre hivatkozva tették például takaréklángra a párt régi motorosait Lendvai Ildikótól kezdve Kovács Lászlón át egészen Lamperth Mónikáig. A fiatalítás feltartóztathatatlanul folytatódik a baloldal vezető pártjánál, itt van mindjárt újpesti képviselőjelöltjük, Horváth Imre, aki éppen csak hogy betöltötte a hetvenet… Hiába, kell a friss, csikós lendület a Jókai utcába! Az MSZP megújulási erőfeszítéseit elnézve tíz ciklus még biztos a lábában van…

Horváth Imre, mielőtt politikusnak állt, határőrtiszt volt az átkosban. E minőségében 1984-ben (amikor még a mostaninál is fiatalabb volt)elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott az egykori szovjet titkosszolgálat, a KGB. A továbbképzés két részből állt: a határőr-alakulatok taktikai irányításából és hadvezetési ismeretekből. Bizonyítványa szerint Horváth Imre mindkettőre a legjobb, jeles minősítést kapta. Amikor lapunk föltárta az MSZP újpesti jelöltjének múltját, Tóbiás József mindjárt fölfedezte a cikkünkben tátongó logikai rést (szakadékot): nem a KGB képezte ki, csupán ők szervezték a képzést. Micsoda különbség! Hozzátette: abban a szövetségi rendszerben ez így volt természetes. Tegyük hozzá: azért mégis van egy diszkrét bája annak, hogy az utóbbi időkben nyakló nélkül „oroszozó” MSZP éppen egy KGB-képzett (Tóbiás József kedvéért: KGB-szervezésben képzett) úriembert emel pajzsra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. november 14. 10:00
"Azért mégis van egy diszkrét bája annak, hogy az utóbbi időkben nyakló nélkül „oroszozó” MSZP éppen egy KGB-képzett (Tóbiás József kedvéért: KGB-szervezésben képzett) úriembert emel pajzsra." ........ Nem bájosabb annál, mint amikor Soros gyerekek kerülnek a pajzsra. Egykutyák!
balbako_
2014. november 14. 08:36
Ennyire futotta maszopéknak.
TuskóHopkins
2014. november 14. 08:29
Kiegészítés....A fenti hozzászólás félreérthetőségének elkerülése végett: Nem vagyok Maszop kedvelő....sőt határozottan nem csipálom őket.
pemetecukor
2014. november 14. 08:28
Valóban több régi harcos taccsra lett téve az MSzP-ben, de a párt vezetés úgy gondolhatta, hogy a fiatalok még nem elég "érettek" a mozgalmi munkára - lásd pl. Kunhalmi baklövéseit - így egy "edzett" régi motoros jelölése mellett döntöttek. Olvasható volt, hogy a jelöltnek komoly "beágyazottsága" van a körzetben ami a múltja alapján igaznak tűnik, ennek alapján nem is esélytelen a körzetében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!