Ellenállás: védjük magunkat betonfalakkal!

2014. november 28. 14:39

Ha a Tesco, az Aldi, az Auchan és a többi érintett közös erővel összedobna egy kis tűzijátékra valót, aktív támogatói tömegre tehetne szert, ráadásul az RTL Klub, gyanítom, jutányosan biztosítana felületet némi Orbán-izzasztó propagandának.

2014. november 28. 14:39
Gergely Péter
hvg.hu

„A kormány most újabb támadást indít a kiskereskedelmi multik ellen. Ellentétben a bankokkal, őket maximum a politikusok utálják. Az emberek élvezik a nagy választékot, a rugalmas nyitva tartást (igen, a vasárnapit különösen), sőt, még a hűségprogramokat is. Ha a Tesco, az Aldi, az Auchan és a többi érintett közös erővel összedobna egy kis tűzijátékra valót, aktív támogatói tömegre tehetne szert, ráadásul az RTL Klub, gyanítom, jutányosan biztosítana felületet némi Orbán-izzasztó propagandának.

Az évek során összegyűjtött marketinglistákkal is könnyen elérhetnék az ország legalább felét: a karácsonyi ajánlatok mellé kiküldhetnének egy tájékoztatót arról, mennyivel lesz drágább és kényelmetlenebb a rezsicsökkentett élet, ha 25 év után visszatérünk a kiskereskedelmi monopólium korához – csak most nem ABC-nek, hanem CBA-nak fogjak hívni.

Szélsőséges esetben a kereskedők még sztrájkba is lephetnének. Mekkora tüntetést lehetne generálni, ha egy szép vasárnapon a kormányzat tervezett intézkedései elleni tiltakozásul a boltok nem nyitnának ki, helyette a munkahelyüket féltő dolgozók az Andrássy úton virslit osztanának a vasárnapi bevásárlás hiányában amúgy is ráérő elégedetleneknek?

Persze ez nem lenne elég Orbán megroppantásához, de az internetadó visszavonása után újabb komoly gyomrost lehetne bevinni a rezsimnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. november 29. 08:58
Tán tényleg vissza kellene menni Izraelbe..és ott szervezkedni..és aztán majd meglátják, hogy mi lesz ott a következmény..ezt ajánlanám egyébként az összes izraelitának, kicsit nézzenek körül az őshazában..onnét kiindulva kezdjék..
Burmin
2014. november 28. 17:06
Egy újságíró ennyire sültbolond mikor feketén fehéren kiderült, hogy a kelet-európai láncok igencsak nyereségesek. Hát persze majd pont decemberben zárnak be. Jól rúgná valagba őket a nyugat-európai főnökség... Ide jutott a HVG.hu
pkarcsi
2014. november 28. 16:34
Ne Orbánt,hanem a tehén anyádat roppansd össze te te tetű komcsizsidó hvg-s.Tényleg gyilkosok vagytok,magyar gyülölő vörös rohadékok.
Google
2014. november 28. 16:23
Hú, nagyon szép, nagyon izgi, amit ez a csávó írdogál, csak hogyan aránylik mindez a megénekelt nagy szegénység áriához? Tesco, LIDL, ALDI, Auchan még vasárnap is legyen nyitva, mert bár szegények vagyunk, egyre szegényebbek, mindennap vásárolni akarunk! Lehet hogy lelkileg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!