Esély a vitára

2014. szeptember 24. 10:50

aradox módon az RMDSZ autonómiatervezetét ugyanolyan vehemenciával támadják az erdélyi magyar szervezetek, mint a román nacionalisták.

2014. szeptember 24. 10:50
Szőcs Levente
NOL

„Paradox módon az RMDSZ autonómiatervezetét ugyanolyan vehemenciával támadják az erdélyi magyar szervezetek, mint a román nacionalisták, de a belső viszonyok ismeretében ez nem meglepő. A Tőkés László-féle Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) önmagát az egyetlen »valódi autonomista« pártként definiálja, és az RMDSZ tervezetének bemutatása hat héttel az elnökválasztás előtt ennek a diskurzusnak a »leszerelését« is szolgálta.

De az EMNP máris váltott, és most attól igazi autonomista, hogy a saját autonómiaterveit félredobta, és »felvállalta« a magát szintén egyetlen igazi autonomista szervezetként aposztrofáló Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tíz éve porosodó statútumát. Utóbbi szervezet pedig az RMDSZ autonómiatervezetét közvitára alkalmatlannak deklarálta. Felróható ezek után a románoknak, ha húzódoznak a vitától?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 24. 19:41
A románok azért támadják az RMDSZ-t, mert a nemzetiszocializmussal átitatott országban a román választók megbüntetik azt, aki a toleranciának a legkisebb jelét is mutatja. A magyarok pedig azért támadják az RMDSZ-t, mert vagy a románok bábszervezetének, vagy a magyar érdekeket harminc ezüstért eladó alakulatnak tartják. Sajnos az RMDSZ helyi beágyazottsága még mindig erős, ezért tartja a jó pozícióit.
paraklétosz
2014. szeptember 24. 13:25
Az "ugyanolyan vehemenciát" milyen mérőeszközzel és milyen mértékegységben mérted kis Szőcs? A "Tíz éve porosodó statutumot" többször is eljuttatták a Parlamenthez, szemben az RMDSZ 25 éve nemlétező autonómia statutumával. "Felróható ezek után a románoknak..." - neeeem, nekik semmi sem róható fel, mert ugye, azért nem akarnak hallani sem az autonómiáról, mert egy közvitára bocsátott tervezet kapcsán vannak kritikus hangok az RMDSZ-ben csalódott erdélyi magyarság részéről. Jól van NO(L)!
packó_
2014. szeptember 24. 13:12
Hülye! És szemét.
almafa
2014. szeptember 24. 12:23
Vagyis az erdélyi magyarok egy rész úgy gondolja, hogy az RMDSZ tervezete nem sikerült tökéletesre, lehetne rajta javítani. Ez tényleg tűrhetetlen. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!