A befogadók népe

2014. szeptember 11. 07:39

Teljes mértékben megértem azokat, akik ellenzik a bevándorlást. Ne féljenek, nem kerültek rossz társaságba, például a japán, de a zsidó állam is bevándorlóellenes. Szóval nem szeretik a bevándorlókat.

2014. szeptember 11. 07:39
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

Idehaza még a kilencvenes évek végén folyt intenzív vita a bevándorlás problémájáról. A baloldal (akkor ez alatt az MSZP-t és az SZDSZ-t értettük) kétmillió idegen betelepítését követelte középtávon, különben lebénul a magyar ellátórendszer, tette hozzá fenyegetően. Persze a szomszédos államokban élő magyarok bevándorlása szóba sem jöhetett, hisz még megsértődik Pozsony és Bukarest! (Internacionalista érzékenység?) A baloldal szerint tehát a jövő szorgos magyarországi munkásainak a harmadik világból kellett volna érkezniük.

A napnál is világosabb volt, hogy egy kétmilliós, bőkezű segélyekkel letelepített idegen tömeg leginkább a választásokon fejezhette volna ki túláradó háláját jótevői iránt. Azok a kulturális karambolok, netán véres konfliktusok, amelyek az erőltetett bevándorlás nyomán keletkeztek volna (hogy a magyar hagyományrendszer és a nemzeti identitás, összetartozás eróziójáról ne is beszéljünk) még jól is jöttek volna a baloldalon. Hisz mindezt tálcán kínálhatta volna azoknak a globalista hatalmi központoknak, amelyek már régóta allergiásak a nemzet fogalmára. (…)

Az ad különösen nagy aktualitást mindennek, hogy az elmúlt hét végén csaknem félszáz határsértőt fogtak el a magyar hatóságok déli határainkon. Köztük gyerekeket, asszonyokat... Brüsszel szeretné ha Magyarország a korábbinál nagyobb szerepet vállalna a menekültek befogadásában. Tény, hogy felerősödtek a világban a migrációs folyamatok, s vannak olyan országok, illetve régiók, amelyek a migráns tömegek célpontjai lettek. A gazdag Svédország, a hiperliberális Hollandia, a bőkezű Nagy-Britannia. Vagy az igencsak tehetős Németország. Elvben a migráció természetes dolog, hisz a nagy gazdasági erő, a konszolidált társadalmi közeg, a juttatások széles skálája, s a kényszerek és elvárások látszólagos hiánya óriási csábítást jelent. Így indulnak meg a kelet-európai romák is a Nyugat gazdagabb országai felé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gandras
2014. szeptember 11. 10:00
azért én erre a nagy követelésre nem emlékszem... És persze hogy jön ide Izrael? Miért mindig Izrael? Ami persze csak részben bevándorlásellenes, de mindegy...
A helység galagonya
2014. szeptember 11. 09:33
Ha jól tudom, akkor mi bevándorlók vagyunk a Kárpát-medencében.
balbako_
2014. szeptember 11. 09:23
A történelem megtanított minket a betelepítés katasztrófához vezet. Lásd Trianon.
KannibálTatárÚr
2014. szeptember 11. 08:03
... "a zsidó állam is bevándorlóellenes. Szóval nem szeretik a bevándorlókat." Tegyük hozzá, hogy az Izraelbe bevándorlókat, még a zsidókat sem. A világ többi részén viszont nagyon támogatják a bevándorlást. Tudják, hogy destabilitáshoz vezet. Ezért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!