A bármi

2014. augusztus 15. 08:45

Ember legyen a talpán, aki az uborkaszezonban kihámozza a lényeget a vitáktól teljesen mentesített Magyarországon. Apró morzsák jutnak csak a közügyek iránt érdeklődő, de a folyamatos hazudozástól elcsigázott közönségnek.

2014. augusztus 15. 08:45
Rab László
NOL

Nyaral a fél ország, közben a lényeg – például az, hogy miért és hogyan vállalta az orbáni adminisztráció a paksi atomerőmű bővítését – természetesen nem derülhet ki. Semmiről sem. Az sem tudható meg pontosan, hogy Lázár János kivel és miért járt Londonban. Mesteri módon működik a NER hazugságcsepegtető rendszere. Van hozzá lelkendezve tapsikoló sajtó, a híradószerkesztőknek már meg sem kell üzenni, mi a dolguk, s mivel tudják meghosszabbítani karrierjüket a kontraszelektált médiavilágban. Szajkózzák maguktól: Kossuth-díj híján nem lehetett bemondani Bajor Imre halálhírét a tévében. (…)

Nos, egészen biztos, hogy a politikai vitákról és a nézetek minimális ütköztetéséről leszoktatott sokaság teljesen védtelen lesz az Orbán által vizionált »bármi megtörténhet« korszakában, melynek eljövetelét a miniszterelnök jó ideje prognosztizálja. A »sajátos nemzeti megközelítés« tudora terelhető birkákkal, hálásan bégető nyájjal számol, amikor civil- és Európa-ellenes lépésekre készül. Egy olyan nacionalista program igézetében, melynek végkimeneteléről maga a kormányfő is csak ennyit jósolt: »Az események pontos vagy megközelítőleg pontos előrejelzése szinte lehetetlen.« Mert bizonyára nem akarta terhelni a nyúzott országot a politikai részletek megismertetésével.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2014. augusztus 15. 16:47
Kevesebb Népszabadságot kell olvasni, és mindjárt könnyebben kihámozza az ember az igazságot.
Peter8811
2014. augusztus 15. 12:04
Egy leller levél feldobna benneteket, Laci bácsi mint Szepesi György bácsi a disszidálni akaró futballistát, akit felakasztottak.
kispufi
2014. augusztus 15. 11:49
generátormeló
balbako_
2014. augusztus 15. 11:18
"a folyamatos hazudozástól elcsigázott közönség" csakugyan megérdemelné, hogy leálljatok hazugság rabja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!