Ezért nem kell ide részvételi demokrácia

2014. augusztus 07. 08:31

Ha hatszáz forinttal olcsóbb a gázszámla, mi bármit megszavazunk, és közben elhisszük, hogy fotóval nyilatkozik az Indexnek egy figura, aki évek óta veszélyes kemikáliákkal mérgezi a magyarokat a gyíkemberek megbízásából.

2014. augusztus 07. 08:31
Barok Eszter
Eszter's Offtopic

„Ha rövid mondatokkal kellene illusztrálnom, mi a baj az országgal, az alábbi történetet választanám kiindulási pontként:

1. Az Index közölt egy interjút egy chemtrail-szállító pilótával, aki »évek óta mérgezi az embereket«. Az anyagot alig 24 óra alatt több mint 17 ezren lájkolták.

2. Természetesen a magyar média színe-java átvette, mint megrázó tényt, aminek köszönhetően további ezrek osztották meg.

3. A cikket átemelők között van a méltán híres Hír.ma is, ahol – ahogyan azt minden médiamunkás tudja – 10-30 forintot fizetnek egy feltöltésért (ezért csak 10-et, mert átvétel más hazai portálról, nem fordítás).

A jó Hír.ma-t persze ne tessék kinevetni, 232 139 ember lájkolja jelenleg.

Az oldal kontextusból kiragadott másolatát két óra alatt kétezren osztották meg, köztük hét darab Facebook-ismerősöm is, akiket »elborzasztott ez a szörnyűség«. Értelmes, diplomás emberek.

4. Az eredeti Index-cikkben – és kizárólag ott, de cserébe jó feltűnő helyen, rögtön az elején – szerepel egy disclaimer, miszerint az anyag hoax, kamu, vicc, poén, médiakísérlet, konteó-napi különkiadás.

És most jön a kegyelemdöfés: ezt csupán 297 ember nyugtázta örömmel, vagyis lájkolta.

Nyilván akadnak, akik nem kerültek a közösségi média hálójába, mások nem tetszikelnek akármit, de az arány akkor is megdöbbentő: 17000+ versus 297.

Beszédes számok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okay
2014. augusztus 07. 22:16
Ez a riport olyan, mint az „Olajfalók”, vagy „Az igazi Mao” című filmek. A nyolcvanas években hetekig lázban tartotta a közvéleményt az új kőolaj- és műanyagevő emlős.
indiáner
2014. augusztus 07. 19:16
Aki szerint, ha csökken a gázár, akkor csökkenni kell a rezsinek, az más hülyeségeket is bevesz. Vagy fordítva.
héttörpe
2014. augusztus 07. 13:03
A választópolgárok szellemi színvonalának basztatása, az ezen való kiakadás és fennhéjázás jó út a harmadik 2/3-hoz. Így tovább Barok Eszter et al. Ezek az emberek nem a Fidesz hatalma alatt lettek funkcionális analfabéták, azt hiszem.
kjkj945
2014. augusztus 07. 12:30
Részvétel NÉLKÜLI demokrácia kell és
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!