Tartós főzés a Nemzeti étteremben

2014. július 09. 08:59

„Ha bármilyen baktérium is volt benne, a tartós főzés révén az elpusztult” – mondta az ügyvéd úr. Ennyi. Sokáig kell főzni. Nagyon sokáig.

2014. július 09. 08:59
Uj Péter
NOL

„»Ügyfelem köztiszteletben álló, elismert személyiség. Abban bízunk, hogy ha az emberek látják azt, hogy ebből az ügyből kifolyólag, a Nemzeti étteremben való főzés miatt senki nem betegedett meg, akkor igenis nem lesz annak akadálya, hogy az ő tevékenysége folytatódjon.«

Szabó Ottó, a tiszafüredi Hableány Bt. tulajdonosának ügyvédje

A tiszafüredi Nemzeti étterem európai hírű anthraxgulyása remélhetőleg gyorsan bekerül a helyi értéktárba, és utána megnyílhat az út a hungarikummá nyilvánítás előtt, lennének népviseletbe öltözött bögyös-faros menyecskék, zászlók, címer, szalag, Fazekas miniszter is tarthat majd beszédet, kiemelve a magyarság különleges leleményességét, leleményes különlegességét, egyszeri megismételhetetlenségét és megismételhetetlen egyszeriségét, aztán átvágná a szalagot. Is.

A hungarikumságot magának a sztorinak mint a magyarságra különlegesen jellemző szellemi alkotásnak is azonnal meg lehetne ítélni. Ilyen halálos baktériumból, fertőzésveszélyből miegyébből a világon mindenütt valami Robin Cook-os hangulatú biohorror kerekedne, minálunk ebből is Móricz-novella lesz Rokonok-Barbárok mashup, baráti miniszterekkel, hűbérbirtokba kapott nemzeti parki földdel, szoros sportbarátsággal, kispályás futballcsapattal, letutizott, olcsó marhahússal.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. július 09. 10:44
"De vissza a való életbe, mert az a legnagyobb operettrendező: a tiszafürediekkel együtt reméljük, hogy már nem sokáig szünetel a főzési tevékenység a hatósági túlbuzgóság és a médiahisztéria miatt bezáratott Nemzeti étteremben, amelyet nem hogy bezáratni, de inkább kitüntetni kellene. (Bár a tulajdonos valóban a Tiszafüredért díj kitüntetettje.) Olyan, megint csak hungarikumnak számító szakemberek dolgoznak ebben a Nemzeti étteremben, akik még a leganthraxosabb húst is képesek tökéletesen, biztonságosan elkészíteni. „Ha bármilyen baktérium is volt benne, a tartós főzés révén az elpusztult” – mondta a legfölül idézett ügyvéd úr. Ennyi. Sokáig kell főzni. Nagyon sokáig."
*ufó*
2014. július 09. 09:40
fúrják egymást a fideszes elvtársak megy a helyezkedés, a másik lejáratása, közben ilyen eszközöket is bevetnek egymás ellen, mint anthrax aztán hogy egy pár ártatlan ember és gyerek lépfenés lesz, az igazán nem olyan nagy ár - szerintük
Kárpáti Zoltán
2014. július 09. 09:19
"akkor igenis nem lesz annak akadálya, hogy az ő tevékenysége folytatódjon" Nem kell, hogy folytatódjon. Csináljon valami mást, ahol kevesebb kárt okozhat ezzel a hozzáállással.
Kárpáti Zoltán
2014. július 09. 09:10
Bizonyára nem tud róla, hogy vannak olyan baktériumok is, amelyek vulkáni gejzírekben laknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!