Kis román politikai pornográfia

2014. július 02. 18:43

A Fidesz összeáll az Együtt-PM-mel, válaszul a KDNP kiválik és szövetkezik a Demokratikus Koalícióval, majd a szövetségbe beemelik az LMP-t és a Jobbikot, a Fidesz koalíciót köt az MSZP-vel.

2014. július 02. 18:43
Papp Attila Zsolt
Főtér

„Ez a két, pártnak látszó érdekérvényesítő csoportosulás (a Nemzeti Liberális Párt és a Demokrata Liberális Párt) anno közös kormányt alakított, ami aztán szétment, majd egymás legádázabb ellenfelei lettek, a nemzlibek összeálltak a szocikkal, közben volt egy bal-jobb nagykoalíciós intermezzo, már meg sem tudom számolni, a szoclib összefogás hányszor erőszakolt ki népszavazást az akkor még a demlibek védnökének számító államfő leváltására, a szoclibek közösen kormányoztak, demlibek ellenzékben, közben ők is szakadtak, de a szoc és lib utak is különváltak, most pedig elrakják az összes kést, és a nemzlibek a demlibekkel készülnek – hogy is mondják ezt – fuzionálni. Huhh. Török Gábor legyen a talpán, aki ebben kiismeri magát.

 
Török Gábornak persze könnyű dolga van. Mert a magyar politikai életről sok szörnyűséget el lehet mondani (tényleg), de ez elképzelhetetlen. 
 
Anyaországi olvasóink kedvéért, a helyzet valahogy így néz ki (a pártokat teljesen random módon társítom, mert így működik Romániában): a Fidesz összeáll az Együtt-PM-mel, válaszul a KDNP kiválik és szövetkezik a Demokratikus Koalícióval, majd a szövetségbe beemelik az LMP-t és a Jobbikot, a Fidesz koalíciót köt az MSZP-vel, de elveszítik a választást, az Együtt kiszáll és különalkut köt a Jobbikkal, ez szétrobbantja a kormánykoalíciót és az ellenzéki szövetséget is, végül a DK és a Fidesz egyesülnek és megnyerik a választást. Tudják követni? Nyugi, már én sem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
napvilág
2014. július 03. 09:58
Valószináleg azért megy nekik olyan könnyen a promiszkuitás, mert 1. mindegyik pártot volt szekusok alapítottak, irányítanak (eddig még nálunk is hasonló a helyzet :), 2. de mindegyik román párt nemzeti alapon áll, beleértve a komcsikat és a libbantakat is. Kedves MOPO3OB, az rendben van, hogy "több lábon kell állni" a totalitárius, liberális internacionálé ellensúlyozására (ahonnan Orbán is jön, de hát Saulból, a szanhedrin ávósából is lehetett Pál, lehetünk még egy kicsit türelmesek). De azért a kritikátlan oroszbarátságot sem kell túlzásba vinni..
balbako_
2014. július 03. 05:29
Ja, a hatalom, a pénz felülírja az elveket, mely elvek is csak a hatalomról és pénzről szólnak.
MOPO3OB
2014. július 02. 19:57
Így megy ez egy olyan országban aminek nincs se épkézláb történelme, se kultúrája, a nyelvét pedig egy külföldi írta egy idegen nyelv adaptálásával. Erdélyt, ami ezekkel a látszólag felesleges értékekkel rendelkezik megtagadják a románok és ahol tudják elnyomják. Ami így marad az nagyjából ennyi amit a cikk is tükröz. Az is cukor amikor román politikusok verik a Pentagon ajtaját önszorgalomból, hogy szállják már meg Romániát a jenki katonák. De ha már jönnek hozzák azt a rakétavédelmi pajzsot is ami ugyan Oroszország ellen hatástalan de remekül bekalibrálja az országot az orosz ballisztikus rakéták célpontjai közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!