Minek nevezzelek?

2014. július 22. 13:53

Pontosan azt vitatja el a polgármesteri pozícióra pályázó Pásztor, ami az integráció kulcsa lenne: hogy a cigányokat is tekintsük végre magyar állampolgároknak, akik részei a nemzetnek.

2014. július 22. 13:53
Kapronczay Stefánia
A TASZ jelenti

Abban egyetértünk Pásztor Alberttel, hogy a cigányság problémáinak megoldása kulcsfontosságú az ország jövője szempontjából. Aki azonban azt gondolja, hogy azzal bármiféle probléma megoldható, hogy a bűnözést az etnikai származással összefüggésbe hozza, az téved. Rendkívül ártalmas már annak sugalmazása is, hogy a cigányság nagy részének súlyos szociális problémáiért kizárólag vagy elsősorban ők maguk felelősek. Ami az egész ország problémája, abban mindenkinek van felelőssége, ugyanakkor a közhivatalt viselőknek, illetve arra »pályázóknak« kellene a legjózanabbnak maradniuk. (...)

A rasszizmus, a kirekesztés és a romák intézményi diszkriminációja egy súlyosan létező társadalmi jelenség Magyarországon, ezt kell a nevén nevezni, mert amíg ez nem történik meg, nem is lehet tenni ellene. »Cigánybűnözés« viszont nem létezik, mert nincs olyan bűnözés, ami az elkövetők etnikai vagy bármilyen más származásától függ. Vannak bűncselekmény típusok (pl. kisértékű lopások, rablások), amiket jó eséllyel követnek el nagyobb százalékban mélyszegénységben élő emberek. Igen, ez van, és ezt senki sem tagadja. Azt sem tagadja senki, hogy a mélyszegénységben élők között a romák messze felülreprezentáltak a teljes lakosságban képviselt számarányukhoz képest.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. július 23. 06:30
Röviden: hazudik mint a vízfolyás. Hosszabban is. Amiket felsorolt ugyanis mind okozatok és nem az ok. Azért erősödik a rasszizmus, azért erősödik a kirekesztés, mert van cigánybűnözés, viszont nincs viselkedési normájuk a cigányoknak. Intézményi diszkrimináció viszont nincs.
Brigadéros
2014. július 22. 21:37
A TASZ-nak én kb. annyira hiszek, mint amennyire annak idején a szovjet TASZ hírügynökségnek hittem...
atila68
2014. július 22. 17:10
Mélyen megdöbbent, hogy Kapronczay Stefánia nem tekinti magyar állampolgároknak a cigányokat.
orion
2014. július 22. 15:35
http://www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/magzathalal-tomegverekedes-kozben-kutason-hasba-rugtak-a-terhes-not-563939 Elolvasod a címet és tudod, kik tömegverekednek. EZ a cigánybűnözés. Meg az, hogy a legfiatalabb vállalja a tettet. Persze lehet ezt szociokulturális környezetnek vagy történelmi eredetű szokásjognak nevezni, de hát ugye nem az. És hát űk asztán nem tehetnek rúlla!Meg ott sem vótak.. http://www.hir24.hu/belfold/2014/07/21/nem-a-ciganyok-tehetnek-a-rossz-megitelesukrol/ Az ilyen horváthaladárok meg tazosstefik csak ártanak a cigányoknak. Most ez a verdikt, 128 cigánymosdató cikk két nap alatt??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!