Ki vagyunk hagyva az életünkből

2014. június 26. 15:25

Örök ellenzéki vagyok, mert azt gondolom, hogy hibás építmény ez a rendszer is, akárcsak az elődei.

2014. június 26. 15:25
Lukáts Andor
Magyar Narancs

MN: Mindig ellenzéki?

LA: Örök ellenzéki vagyok, mert azt gondolom, hogy hibás építmény ez a rendszer is, akárcsak az elődei. Ha azért nem működik egy rendszer, mert annyifélék vagyunk, és nem lehet úgy felépíteni, hogy mindenkinek megfeleljen, azt még valamennyire elhiszem. De hogy az igyekezetet sem látom, hogy a politikusok figyelembe vegyék az őket megválasztó emberek érdekeit, azt nem tudom elfogadni.

MN: Változott az ellenzékisége a Marat halála vagy az Eszkimó asszony fázik óta?

LA: Nem változtam meg. A Marat halálát Kaposváron szívből-lélekből játszottam. Egyszer megállt egy rendőr főhadnagy a színház előtt, s üvöltözött, hogy betiltatja az előadást, s a társulat egy emberként állt a művészbejáró előtt, farkasszemet nézve a városi rendőrtiszttel. Amikor rendőrtisztek be akartak jönni éjjel a színházi klubba inni, elálltam az útjukat, egy órán keresztül fogtam az ajtót, és nem engedtem be őket. Akkor is azt gondoltam, hogy rosszul működnek a dolgok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szokolaigyorgy@gmail
2014. június 27. 09:14
Vannak foglalkozások, mint: -demokratikus ellenzék, -értelmiség, -hivatásos aggódók, -hitszónok, -hivatásos tüntető, -antirasszista, -páralapító, -örök ellenzék, -Lukáts Andorság, stb. Mi lenne ezekkel "diktatúra" nélkül?
Feltuki és Gogylász
2014. június 27. 07:33
Mivan a csodálatos Üvegharang ötleteddel ? Negyvenmillióba került volna ha megvalósítják a Magyarbálinték Lukáts művész úr zseniális ötletét a Deák téren. Akkor is telesírta médiát ,hogy nem kap pénzt az ő fenomenális ideájához...
Ángyán Páván
2014. június 27. 01:47
"...a föld népei közt elszórva él egy izgága nép"
Apáczai
2014. június 26. 21:19
"De hogy az igyekezetet sem látom, hogy a politikusok figyelembe vegyék az őket megválasztó emberek érdekeit, azt nem tudom elfogadni." Azt pedig, hogy a 2/3-dal megválasztott koalíció a választóktól kapott felhatalmazást éppen a választók elvárásainak a megvalósítására használja fel, azt meg elviselni nem tudja. Mert a gondolkodása alapból diktatórikus, demokráciaellenes. Ha a politikusok nem az őket megválasztó emberek érdekeit képviselték volna, hanem az ilyen médiumokban harsogott acsarkodáshoz igazodott volna, akkor nem kaptak volna ismételten 2/3-os felhatalmazást. De kaptak. Mert korrekt volt a vállalás, és korrekt volt a végrehajtás. Ha valamilyen kritika érheti a "politikusokat", akkor az éppen a még határozottabb teljesítése, képviselete annak, amit tettek. És az, hogy a Lukács félék gáncsoskodása ne tévessze meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!