Lehet, hogy a jogvédőkre is ráférne egy kis verés?

2014. június 23. 14:00

Úgy látszik, Tolvajkergetők nem csak itthon léteznek, hanem a boldogabb nyugaton is, bár a nemzetközi, bevándorláspárti baloldal nagy örömére inkább a suttyó vidéken, a homály árnyékában élő parasztok között.

2014. június 23. 14:00
Bernard Gui
Tutiblog

Állampolgársági és szakmai beilleszkedési program – igen rendes a francia államtól, hogy ilyesmire ad ki pénzt. Ez gyakorlatilag egy megkésett kisegítő osztály. A mi kedves nemzetközi baloldalunk azonban úgy látszik, még mindig össze-vissza fordítgatja Hegelt, feje tetejéről a talpára, majd vissza, legalábbis ez tűnik ki abból, hogy láthatóan egyetlen egy okot képesek feltételezni illegálisan bevándorolt, rendszerint a helyiek ellen bűncselekményeket elkövető, akármilyen nemzetiségű és bőrszínű emberek elleni kirohanásokban, megverésükben: rasszizmust.

Édes istenkém. Valahogy ha ugyanezt történne egy őshonos franciával, akit egy bevándorló-negyedben megvernek a sok lopásért, senkinek nem jutna eszébe a rasszizmus. Végtelenül beszűkült és korlátolt gondolkozás ez: a tolerancia jegyében bizonyára el kéne fogadnia a tisztelt franciáknak, hogy időnként jönnek illegális bevándorlók, akik a településük szélén letelepszenek bádogházakban, majd rendszerint meglopják őket. Pluralizmus, sokféleség, tolerancia, multikulti. Tisztelni kell a másságot, de a másoknak nem kell tisztelnie, amitől eltérnek? Vagy mi van? Vagy a francia államnak kötelessége lenne minden oda érkezőt kioktatni, lakást és munkát adni neki ingyér’, amennyiben hajlandó részt venni egy ilyen programban? Na ne már!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2014. június 23. 18:56
Az,aki mások könyveiből akarja megtanulni,kivált oktatni,hogy hogy is kellene élniük másoknak,az egy kibaszott nagy kretén. Van egy iránytű az ember lelkében,az mutatja az irányt,a különbséget a jó,meg a rossz között,ehhez nem kell se Hegel,se Hitler,se Sztálin,se Horthy,se a hellernyanya,aki majd felolvassa a műveiket,majd szája íze szerint belehazudik,amit akar. Az élet egy kibaszott nagy harc. Az utobbi száz évben az europai őslakossággal elhitették,hogy a közösségi összefogás,a saját fajtád támogatása,a bajbajutott nemzettársad megsegítése az nácizmus,fasizmus,biciklizmus,meg bacilus. Ha jöttmenteket,az ellenségeidet,meg akik az életedre,hazádra,kulturádra törnek,az meg modernség,a haladás a jövőbe... Lófaszt mama! Az az öngyilkosság. Erre már kezdenek páran rájönni máshol is.
atila68
2014. június 23. 14:25
A kulcsmondat; "a másoknak nem kell tisztelnie, amitől eltérnek?" Miért érzem néha, hogy szégyenkreznem kell mert nem vagyok deviáns?
Anton Chigur
2014. június 23. 14:23
Mi ez, tutiblog? nem lehetne inkább kötetbe rendezve kiadni denia összes kommentjét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!