Arrogancia

2014. június 26. 09:58

Az urak, ha elmesélnék egymásnak tapasztalataikat, rájönnének: nekik, akik a közt szolgálják, nincs mit elvárniuk. Az alázatot mutatniuk, a tiszteletet kivívniuk kell.

2014. június 26. 09:58
Varga G. Gábor
NOL

„Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul – üzeni cseppet sem cinikus közleményében az RTL Klub vezérének – akitől éppúgy nem áll távol a cinizmus – Barcza György polihisztor, aki a külföldi bankok szolgálatából igazolt a Századvéghez, hogy a Napi Gazdaság főszerkesztőjeként immár az újságírói és médiaipari jártasságáról, képességeiről adjon számot nap mint nap.

A mégoly határozott mondat stílusában visszaköszön az uniós választásokat megelőző Fidesz-hirdetések attitűdje, miszerint »Üzenjük Brüsszelnek: Tiszteletet a magyaroknak«. Amennyiben Barcza György úgy gondolja, hogy az újság első embereként tanult annyit a szakmai alázatról és a tiszteletről, hogy annak kérdéskörében bárkit kioktathat – elvégre ő maga mondta, hogy tanulni szeret, de nem szereti, ha mások kioktatják –, bátorkodunk javasolni, hogy ebbéli tudását és tapasztalatait ossza meg Seszták Miklós miniszter úr stábjával, ne adj’ isten, adjon magának Lázár Jánosnak kommunikációs tanácsokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 26. 13:40
Antall óta az úri gőggel és arroganciával nyomultok, tehetségtelen cselédfattyúk.
balbako_
2014. június 26. 12:41
"Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul" És milyen igaza van Barcza Györgynek!
gross
2014. június 26. 11:46
Nem hülye ez a Barcza, nem véletlenül arrongáns. Talán nem ő volt a legeslegjobb, korszakalkotó elemző közgazdász, de nem hülye. Jelzi Orbán felé, hogy ő az a küzdeni akaró és tudó, kemény, teljesen megbízható káder, akiket a minisztereknök általában preferál.
pimepime
2014. június 26. 10:36
"...Az alázatnak ugyanis a nyomait sem tudjuk felfedezni egy bírósági döntés látványos semmibevételében. A trafikok pályázati anyagainak nyilvánosságáról szóló ítélet szabta határidő előtt egy nappal hosszabbítást kérni, mindeközben az anyagok lemásolásának költségeivel fenyegetőzni – úgy, hogy e másolást nem írja elő a május eleje óta ismert ítélet – ugyanis minden, csak épp nem alázatos. Inkább arrogáns, hisz a bemondott költségből következik, hogy minimum miniszteri szintű emberre bízták a sokszorosítást. Persze a 25 milliónak más értelmezése is lehet: ha egy pályázat 370 oldalas, és az értékelők közigazgatási munkájuk mellett szorgalomból vettek részt a bírálatban, pont ez és az anyagmennyiség a közvetett bizonyíték arra, hogy nem a pályázatok tartalma alapján születtek a döntések. Ilyen pályázatokat nem írnak ugyanis kis bt.-k, és ennyi dokumentumot nem olvashatnak el a bírálók. Ezt persze eddig is tudtuk. Az arrogancia tehát épp hogy igazolja azok feltevését, akik szerint politikai döntések születtek, a pályázat csak színjáték volt, vagyis: csalásra épül a nemzeti dohányboltok hálózata. Ez eddig is tény volt, mi más volna tehát, mint arrogancia újra a közvélemény arcába vágni: Igen, csaltunk! Na és?! Lázár János talán maga is elhitte, hogy semmibe veheti a bíróság döntését, amikor úgy döntött: a verdikt mégsem érvényes, ha megítélése szerint az az ország érdeke, hogy a közvélemény ne tudja meg, ő kivel próbált meg utazni a köz pénzén. De érvrendszerében legalább nyomaiban felfedezhető az alázatosság, hiszen visszaadta az adófizetőknek a kétmilliót, bár szerencséjére senki sem indított új pert azért, hogy a bíróság mondja ki: ez sem annulálja a tényt, hogy a bíróság szerint a közre tartozik, kivel utazott és hová. Az urak, ha elmesélnék egymásnak tapasztalataikat, rájönnének: nekik, akik a közt szolgálják, nincs mit elvárniuk. Az alázatot mutatniuk, a tiszteletet kivívniuk kell." Csak, hogy a lényeg is olvasható legyen direktben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!