Áder esélye

2014. május 10. 07:19

Most már csak konzekvensen ragaszkodni kellene ehhez az elvhez, és Áder elfogadott államfővé válna a baloldali közösségben is.

2014. május 10. 07:19
Molnár Richárd
Népszava

„Tehát, ha történetesen megkergült magyarok köpnek le a Kossuth téren egy kiváló vajdasági magyar politikust, aki elérte, hogy pártja a szerbiai választáson abszolút többséget elérő szerb párt kormányában fontos pozíciókat kapjon és több, fontos ügyhöz a magyar kisebbség számára kedvezően álljon hozzá, akkor kemény, határozott beszédet kellett tartania. Ez megtörtént, ráadásul alaptörvényben vállalt feladatához híven Áder nem említette a Jobbikot - amelynek volt szövetségese, Gaudi-Nagy Tamás tüzelte fel a köpködőket -, holott közeleg az EP-választás, a kormánypárti média pedig az esetet felhasználva folyamatosan tüzel a szélsőséges pártra.

Most már csak konzekvensen ragaszkodni kellene ehhez az elvhez, és Áder elfogadott államfővé válna a baloldali közösségben is. Például egy, a magyarok jelentős részét sértő és megosztó, történelminek álcázott politikai emlékmű ellen sem ártana felemelnie a szavát. A Fideszt vagy Orbánt itt sem kellene néven nevezni. Csak elítélni a tettet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 11. 00:58
"Áder elfogadott államfővé válna a baloldali közösségben is." Mintha ez bármit is számítana, pedig nem. Az államfőt a parlament delegálja tetszése szerint, a parlamenti többség pedig a fideszé. Lényegtelen, hogy a vörösök elfogadják-e az államfőt vagy sem és durcásan kivonulnak a munkahelyükről.
kjkj945
2014. május 10. 20:59
"" Áder elfogadott államfővé válna a baloldali közösségben is."" Tudjuk a baloldal nem fogadja el a demokráciát, nem fogadja el a Köztársasági elnököt Csak akkor miért nem húznak el az országból, ahogy böszme mondotta???
Burmin
2014. május 10. 20:52
Riccardó ez árukapcsolás: emlékmű és köpdösés Ilyet a köztársasági elnök nem játszik...
bsandor
2014. május 10. 20:14
röhej,ricsi bácsi elmeséli nekünk mi Áder János dolga....ez,enyhén fogalmazva kimeriti a pofátlanság fogalmát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!