Biszku rajongói: az igazi baloldal

2014. március 26. 16:22

Ha Béla bácsi véletlenül jobboldali lett volna, akkor persze nem kellett volna elkövetnie semmit, hogy fasiszta és nemzetiszocialista legyen.

2014. március 26. 16:22
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

„Sem a modern jobboldal, sem a modern baloldal nem kételkedik abban, hogy Endre László, vagy Szálasi Ferenc bűnös és tömeggyilkos. Azonban a jelek szerint Biszku Béla - Béla bácsi - úgy látszik egy kedves, szerény, törvénytisztelő ember a baloldal egyik zászlóvivő portálja szerint. Tudják, ez az a portál, amelyiken Kim Lane Scheppele liberális alkotmányász írásai előbb jelennek meg magyarul, mint angolul a New York Times blogjában. Azt hiszem, ha ezek itt tényleg így gondolják, akkor a következő egyenletet írhatjuk le:

1. Jobboldali valaki = fasiszta, nemzetiszocialista
2. Baloldali valaki = törvénytisztelő, demokrata
3. Baloldali valaki = kedves, szerény, törvénytisztelő ember
4. Demokrata = kedves, szerény, baloldali
5. Négy láb jó, két láb rossz.
 

Béla bácsi baloldali, tehát: demokrata, kedves, szerény és törvénytisztelő ember. Ha Béla bácsi véletlenül jobboldali lett volna, akkor persze nem kellett volna elkövetnie semmit, hogy fasiszta és nemzetiszocialista legyen. Akkor nyilvánvalóan életfogytot javasolna a derék Galamus csoport.

Igazuk is van a maguk szempontjából. Megteremtettek egy olyan mikrovilágot, amibe bezárkózva olyan hajmeresztő gondolatokat főznek fejüknek bográcsában, hogy mi csak ámulunk. De nekik ez jó, hiszen négy láb jó, két láb rossz.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2014. március 27. 07:24
Egyetértek a cikkiróval a Galamus csoportot illetően. Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a szélsőjobboldalon annak idején ugyanezt mondták "szegény" Csatáry László "bácsiról".
Ouroboros
2014. március 26. 17:44
Ez miez? Ugyan kétségkívül Nagy Ervin-díjas, de mégiscsak több értelme lett volna egy gasztroblogot szemlézni helyette.
röviden
2014. március 26. 17:37
Én fordítok neki magyarról magyarra, felebaráti szeretetből.
Waffen-SS Hunyadi Division
2014. március 26. 17:23
Nyilván ha szerintük Biszku kedves öreg bácsi, akit nem kellene felelősségre vonni ilyen idős korában, akkor az sem igaz, amit Szálasiékról mondanak, hogy (annyira) bűnösök voltak. Ez így szokott működni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!