Akarnok vagyok

2014. március 03. 14:42

Tudjuk, hogy nem vagyunk halhatatlanok. Én úgy gondolom, Jancsó Miklós az. Hiányozni fog. Űr marad utána, de nagyon sok mindent hagyott itt. Interjú.

2014. március 03. 14:42
Mucsi Zoltán
Revizor

Milyen az a színház, ahol gömbölyűnek érzed a világot?


Én akkor szoktam eljönni, amikor az adott színház az én színházi elképzeléseimtől távol kerül. A színház sokemberes csapatmunka. Nagyon sok helyen kerülhet porszem a gépezetbe. Amikor az elkezd csikorogni, akkor már nem érzem jól magam és továbbállok. A mostani társulatban szeretem, hogy sokat vitatkozunk, nem feltétlenül értünk mindenben egyet. De a társulat ezeket a vitákat kibírja, túl tudunk lépni rajtuk, mert mindenki tudja, hogy közös ügyért harcolunk. Ha okozunk is egymásnak sérülést, az azért történik, hogy még pontosabb, még jobb legyen az előadás. Ebben sokszor a kíméletlenségig elmentünk. Ma már talán ezt is tanuljuk, megtanultuk, hogy lehet minél kevesebb sérüléssel megúszni. És reménykedünk a jövőben, hogy tudunk jó előadásokat csinálni. Azokat a problémákat dolgozzuk fel, ami minket feszít. Ilyen A zsidó című előadás is.

Nehéz ember vagy?

Ezek címkék. Olykor könnyű vagyok, mint a hattyú. Máskor, mint az orangután vagy a gepárd. Van, amikor dühös, máskor nagyon kedves. Akarnok vagyok, de nagyon lehet velem csapatban dolgozni.

Néhány hete halt meg Jancsó Miklós. Ő alkotta meg párosotokat, Kapát és Pepét. Mester volt? Atya? Barát?

Nagyon nagy találkozás. A Lámpást adott kezembe az Úr… film volt az első. Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkért. És nagyon nagy öröm, hogy elégedett volt a munkával. Még hat közös film készült. Öröm, hogy barátjának fogadott. Ritka fickó volt. Nagyszerű és bölcs ember. Szabad, a szó minden értelmében. Nem volt benne megfelelési vágy. Nemes anyagból gyúrták. Tudjuk, nem vagyunk halhatatlanok. Én úgy gondolom, ő az. Hiányozni fog. Űr marad utána, de nagyon sok mindent hagyott itt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. március 20. 15:04
Egyik este láttam Fábrytól a Húsz órát (Sánta Ferenc)..meg aztán a többi Fabry filmet is. Hát nem tudom megérteni, hogy Fábry (Sára, Makk Károly..) mellett hogy lehetett egyáltalán Jancsót megemlíteni. Fábrynak a bokájáig nem ért sem emberségben, sem tisztességben sem tehetségben..Mondjuk a mostani színészek sem Görbe, Solti Bertalan, Páger, Barsi, Siménfalvi és Bánhidi mellett..
sobrk
2014. március 20. 15:03
" ...A Lámpást adott kezembe az Úr…...Tudjuk, nem vagyunk halhatatlanok. Én úgy gondolom, ő az..! MI VAN? EZ RÉSZEG??
1120
2014. március 20. 01:01
Hát éppen ez volt a probléma az utolsó idők Jancsó filmjeivel...ti. hogy a ti (tényleg jópofa) ökörködéseiteken túl azok a filmek tkp. nem szóltak SEMMIRŐL!
OberEnnsinnen
2014. március 20. 01:00
Szegény, Szép Ernő, nyomán, aki már életében úgy mutatkozott be: "Szép Ernő - voltam" Jancsó Miklós is - igaz, egészen más apropóból - ugyanígy tehetett volna. Mert ő már a 70-es évektől csak: volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!