A Jobbik a magyar hatvannyolc

2013. december 12. 07:16

A Jobbik tagságának és híveinek többsége számos tekintetben más, mint amilyen kép a közvéleményben él róluk. Nem buta nácik, nem vidéki bunkók, nem bajkeverők és balhézók, nem örök vesztesek.

2013. december 12. 07:16
Keno Verseck
vs.hu

„Fiatalok és tanultak. Nyitottak a világra, dinamikusak és sikeresek. Sokuknak van főiskolai vagy egyetemi diplomájuk. Választékosan beszélnek, igényesen öltözködnek, és kiválóan értik a modern média nyelvét. És válaszokat adnak olyan kérdésekre is, amelyeket senki se merne amúgy feltenni.

A külföldi, de akár a magyar közvéleményt is meglepheti, kikről is szólnak a bevezető sorok. A szélsőjobboldali Jobbik híveiről van ugyanis szó.

A Jobbik tagságának és híveinek többsége számos tekintetben más, mint amilyen kép a közvéleményben él róluk. Nem buta nácik, nem vidéki bunkók, nem bajkeverők és balhézók, nem örök vesztesek. Az olyan jelzők, mint a »náci« vagy a »fasiszta« nem megfelelőek a leírásukra. 

(...)

Sok fiatal magyar undorral tekint országának vezetőire, akiket korruptnak, bűnözőnek, megkövesedettnek és hazugnak tart. E fiatalok megvetik az idősebb generációk életfelfogását, és felróják nekik a Kádár-korszak cinikus hallgatását és a posztkommunizmus rezignált letargiáját.

Egy nem kommunista múlttal terhelt országban ezek a fiatalok vélhetően a radikális baloldali elveknek vagy a civil társadalom haladó mozgalmainak lennének a hívei. Magyaországon sok fiatal számára azonban éppen a jobbikosság számít menőnek. Sikk »nemzeti radikális« elvekkel azonosulni, sikk »nemzetiesen« öltözködni vagy az Árpád-sávos kitűzőket, matricákat hordani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2013. december 12. 09:58
A cikkírójának teljesen igaza van. A Jobbikról sokakban élő negatív kép a média jelentős részét uraló magyargyűlölő zsidóknak köszönhető...
Mr Fabulous
2013. december 12. 07:42
Érdekes, hogy a vállaltan jobbikos nickek valahogy mégis az eredeti sztereotipiákat hozzák hibátlanul. Fenyegetőző, erőszakos, műveletlen, ostoba faszok, akiken átment az élet, és ezt próbálnák valakin leverni.
KannibálTatárÚr
2013. december 12. 07:39
"Nem buta nácik"... A nácikra nem a butaság a jellemző. Az 1933-as szegény Németoszágot öt év alatt Európa vezető gazdasági és katonai hatalmává tették. A buták azok voltak, akik No.-t 33-ig szegénységben tartották.
Toledo
2013. december 12. 07:36
"A Jobbik tagságának és híveinek többsége számos tekintetben más, mint amilyen kép a közvéleményben él róluk. Nem buta nácik, nem vidéki bunkók, nem bajkeverők és balhézók, nem örök vesztesek. Az olyan jelzők, mint a »náci« vagy a »fasiszta« nem megfelelőek a leírásukra." Ezt mindenki tudja aki normálisan gondolkodik,felesleges hangsúlyozni.A fentieket csak az idegen, antimagyar söpredék igyekezik elhitetni a közvéleménnyel, -hála az égnek - egyre kevesebb sikerrel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!