Kiborgok közelednek

2013. október 09. 08:50

Szép új világ következhet. Mint a StarTrek-sorozatban a kiborgoké, a teljesen robotokká alakított, kívülről vezérelhető emberi szörnyeké.

2013. október 09. 08:50
Szentgyörgyi Zsuzsa
Metropol

„Körülbelül tíz évvel ezelőtt japán kutatók robotkézre tudtak olyan „bőrt” ráhúzni, amellyel képes volt a megfogott tárgyat vagy akár embert megérintve megállapítani annak hőmérsékletét vagy egyéb élettani jellemzőit. Ma pedig már a kutatók arról számolhatnak be, hogy emberre is rávihető mesterséges bőr. (…)

Szép új világ következhet. Mint a StarTrek-sorozatban a kiborgoké, a teljesen robotokká alakított, kívülről vezérelhető emberi szörnyeké. Csak sokkalta kifinomultabb, külsőre az embertől semmiben sem különböző kiborgoké. Mert vegyük észre, nemcsak hasznos alkalmazások jöhetnek, mint mondjuk a gyógyászatban, hanem bizony a haditechnikában szintén kiválóan hasznosítható megoldások is. Kétségem sincs, hogy a szép, okos kutatásoknak ez esetben is a legnagyobb finanszírozói a katonai ügynökségek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2013. október 09. 09:20
http://i.imgur.com/Ujw9MVI.gif
röviden
2013. október 09. 09:19
Oké, értem én, hogy ezt a bonyolult témát nm lehet egy ilyen rövidke cikkben rendesen körüljárni, de ilyen igénytelen cikket azért még a Metropolba se kéne.
NeMá
2013. október 09. 09:09
Ez Rocker Zsóti anyukája? Farhát drágult?
Lorpo
2013. október 09. 09:04
Igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!