Gettóba zárt média

2013. augusztus 21. 07:55

Aki ma a közmédiából tájékozódik, olyan világba csöppen, hol derűs életmesék, közmondások, szólások és megnyugtató hírek virágai tenyésznek.

2013. augusztus 21. 07:55
Lévai Katalin
Népszava

Az ellenzéki média bezárkózott. Maga is falat húz önnön világa köré. Évek óta ugyanahhoz a közönséghez szól: az idős, nagyvárosi értelmiséghez, más rétegeket, például a fiatalokat, alig éri el. Úgy viselkedik, mint a régi vágású üzlettulajdonos. Ugyanazt a sztaniolpapírba csomagolt, mélyhűtött árut kínálja a törzsvásárlóinak évek óta, ám újabb vevőket nem csalogat be a boltjába friss áruval. Nem állít új eladókat a pult mögé, nem tesz ki más arcokat a plakátjára, beéri a jól bevált régiekkel.

Ahol egyetlen országos ellenzéki rádió, illetve tévécsatorna működik, ott nincs verseny. Győztes sincs. Veszíteni azonban lehet. Amikor tengernyi internetes fórum, facebook, twitter oldal, tévécsatorna és színes újságközül válogathatunk,ott bizony percről percre meg kell küzdeni a figyelemért. Egy szabad, modern polgári társadalomban - amilyen lenni szeretnénk -,az igazságokat föltáró, kritikai hangú és alternatív sajtót kell kínálni. A közönséget éppen úgy megilleti a szellemi bőség és a könnyű szórakozás joga, mint az ismerkedés a lét sötét és ragyogó oldalaival, a valódi Magyarországgal és Európával.

Sokan elbóbiskolnak foteljukban esténként, amikor hétről hétre ugyanazokat a parttalan, terméketlen vitákat hallgatják, vagy olvassák kedvenc lapjukban, ráadásul mindig ugyanazokkal a közszereplőkkel. S közülük hányan lejáratták már azt az eszményt, amiben valaha hittek!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 21. 21:10
És ez így megy Katinka 1945 április negyedike óta. Prutty!
Taxin
2013. augusztus 21. 21:09
Jó, hogy nem holokausztba, médiagecik.
Text adósság
2013. augusztus 21. 20:41
Nem is gettóba van zárva, hanem holokauszttáborba, szerintem már járna neked a média túlélő potlék, Katinka,
heep
2013. augusztus 21. 20:16
"Aki ma a közmédiából tájékozódik, olyan világba csöppen, hol derűs életmesék, közmondások, szólások és megnyugtató hírek virágai tenyésznek." Aki ma a Népszava/ATV/Klubrádió kombóból tájékozódik, olyan világba csöppen, hol holokausztos életmesék, cigány és buzi jogvédő közmondások, libsi elszólások és a ballib várható választási vereségéről szóló megnyugtató hírek virágai tenyésznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!