Windsorék: folytatása következik

2013. július 24. 14:28

Ahogy Katalin és Vilmos 2011-es házasságkötése, a „Cambridge Baby” születése is biztosíték. Garancia arra, hogy a brit királyi család hír marad.

2013. július 24. 14:28
Dési András
NOL

„Ahogy Katalin és Vilmos 2011-es házasságkötése, a »Cambridge Baby« születése is biztosíték. Garancia arra, hogy a brit királyi család hír marad. Pontosabban újabb fejezettel bővül a Windsor Saga, ez a korábban kicsit porosnak és unalmasnak tűnt, de azért mindig megújulni képes szappanopera. A közönség pedig, s ne felejtsük el, globális méretekről beszélünk, igényli és szereti is ezt a sorozatot. Bármennyire is meseszerűen tálalják a szereplőket, ők bizony ugyanolyan esendő emberek, mint mások. Bizony botlanak, hibáznak és néha félre is lépnek. S bárki beléjük láthatja saját botlását, hibáit, félrelépéseit.

Az angolokat pedig sokan irigylik, hogy nekik van egy ilyen Windsor Sagájuk. Persze más nyugat-európai királyi családokban is házasodnak, szülnek és halnak, de ez a brit szappanopera, ez nagyon különleges. Azon túl, hogy egyesíti a nemzetet, összetartja a különböző etnikumokat és vallásokat, benne van a gyarmatbirodalmi múlt. Nosztalgia egy másik világ után. Miközben a Windsor Saga azt is megmutatja, hogy működik a »társadalmi lift«. Jó családból származó polgárlány is beléphet a koronás miliőbe. Sőt, annak kirakatbabája is lehet, ami persze nem feltétlenül felel már meg a nők ideális társadalami szerepének. Mégis sokak álma a huszonegyedik században is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2013. július 25. 06:38
"Jó családból származó polgárlány is beléphet a koronás miliőbe. Sőt, annak kirakatbabája is lehet, ami persze nem feltétlenül felel már meg a nők ideális társadalami szerepének." Ez a Dési szaga.
polnemkor
2013. július 24. 23:28
Hogy mi ez a brit uralkodóház felé megnyilvánuló ájulásig sznob, lihegő imádat és rajongás az amúgy a magyarságot rendre a királyság rémével fenyegető belpesti sajtómunkásoknál én nem tudom.
Akitlosz
2013. július 24. 19:53
"Miközben a Windsor Saga azt is megmutatja, hogy működik a »társadalmi lift«. Jó családból származó polgárlány is beléphet a koronás miliőbe." De király nem lehet bárki arra érdemesből. Egyszerűen megszületik valaki és király lesz, ennyi elegendő. Saját érdem nem kell hozzá. Mások is megszületnek, de ettől még nem kerülnek be a hírekbe.
Laikus érdeklődő
2013. július 24. 17:32
"Azon túl, hogy egyesíti a nemzetet, összetartja a különböző etnikumokat és vallásokat..." Ez a feladata az uralkodóházaknak. Ha úgy tetszik ezért vannak kitenyésztve. Mégiscsak nemesebb cél mint a profitmaximalizálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!