Vesztesből győztes

2013. július 31. 08:17

Átlagember Hosszú helyzetében partra vetődik vagy tovább sodródik, ő bezzeg szembefordult az árral, és elfeledett bajnokból újra ünnepelt bajnokká vált.

2013. július 31. 08:17
Ballai Attila
MNO

„Hosszú Katinka hétfőn Barcelonában világbajnoki címet nyert a 200 méteres vegyes úszásban; nem egyszeri csoda történt vele, nem egyetlen napot élt meg kegyelmi állapotban, hisz 2009-ben, Rómában szerezte az első vb-aranyát. A két diadal közötti négy esztendőben azonban többször és többféleképpen próbára tette őt a sors. Amerikai edzőjénél, akinek első nagy győzelmét köszönhette, kulcsfigurából tucatemberré vált, erre ráment a 2011-es vb-je és a tavalyi olimpiája. Átlagember Hosszú helyzetében partra vetődik vagy tovább sodródik, ő bezzeg szembefordult az árral, meghozta a pályáját és életét alapvetően felforgató döntést, és hétfő óta kissé már leírt, elfeledett bajnokból újra ünnepelt bajnokká vált.

Mint Egerszegi Krisztina, aki tervei szerint utolsó versenyére érkezett az 1994-es vb-re, ám mivel ott kikapott egy ismeretlen kínaitól, váratlanul úgy döntött, mégis folytatja, és két évre rá, Atlantában besöpörte az ötödik olimpiai bajnoki címét.

Vagy mint Kovács Ági, aki a Sydney előtti utolsó versenyén, a helsinki Eb-n fő számában, 200 mellen vereséget szenvedett a nevenincs román Caslarutól, de ettől nem esett pánikba, hanem elfogadta, hogy taktikát kell változtatnia, és 2000-ben úgy nyert olimpiát, hogy csak az utolsó méteren vezetett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balooka
2013. július 31. 09:39
Most akkor ez a jobboldal vagy a baloldal sikere?
Zokni
2013. július 31. 08:54
Nem tudom, mi történt a sportolónővel, de az ismeretlenségben azért volt eddig, mert már rég nem nyert versenyt. Nem lehet mindenki egy Orbán Viktor, aki nyolc éven át, ki tudja milyen pénzből fizetett egy komoly marketing apparátust, melynek más dolga sem volt, mint megakadályozni, hogy a magyarok elfelejtsék Lúzer Viktort. Ahogy most én is: Vik-tor! Vik-tor. Vik-tor... Katinka szegény felértékelődött, mint promóciós alany, ezért legalább egyszer, majd együtt lehet valahol Orbánnal. Ezt NEM ússza meg.
Text adósság
2013. július 31. 08:47
Orbán is így járt vesztesből győztes lett pedig kurva erős volt a mezőny. Prutty!
jobban tejelő
2013. július 31. 08:44
Gratulálok, MINDEN magyar nevében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!