Pestről exportált képviselőkkel előbbre tartana az ország?

2013. május 06. 18:17

A magyar pártok közvetlen vezető testületeit elnézve a legkevésbé sem vagyok biztos abban, hogy a helyi köcsögöknél többre mennének a II. és XII. kerületi köcsögök.

2013. május 06. 18:17
Szily László
Szily László
Cink

„Széky János annak ellenére írt jó kis elemzést arról, hogyan lehet parlamenti képviselő egy olyan korlátolt, hazug nőverőből mint Balogh Vak Komondor József, hogy maga az alapfelvetése is vitára ingerel. Széky tézise ugyanis az, hogy a régi és új magyar választási rendszer közös hibája, hogy az ország krémből összeválogatható listás képviselők helyett túl nagy a szerepe az egyéni körzeteknek, vagyis a a helyi bunkóknak.

(...)

Magyarországon tényleg lépten-nyomon abba ütközik az ember, hogy kevés a tényleg tehetséges munkaerő, bármiről legyen szó. És nyilván, már csak a város mérete miatt is igaz, hogy a legtöbb tehetséges ember a fővárosban él. De a magyar pártok közvetlen - és szinte kivétel nélkül Budapesten lakó - vezető testületeit elnézve a legkevésbé sem vagyok biztos abban, hogy a helyi köcsögöknél többre mennének a II. és XII. kerületi köcsögök. Plusz a helyi kötődésű képviselők esetleg erősebben fognak lobbizni a kormányzat irracionális tervei ellen. Ez a híres fékek és ellensúlyok megszüntetése után egyfajta alternatív fékként működhet néha. És szegény asszonyokat pedig egy sima orvos, ügyvéd vagy gazdálkodó ugyanúgy össze fogja verni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. május 08. 19:50
Laci! Tudtad, hogy az internet egy geci, és nem felejt? http://index.hu/kultur/showbiz/fideszfilm/
tarackos
2013. május 06. 21:16
Széki tézise hibás, összekeveri a rendszert az alapanyaggal. Egy ilyen arcot normális helyen jelölni sem szabadna. Főleg ha köztudott amit csinál és mivel vidékről van szó köztudott. Ergo: nem a választási rendszerről kell beszélni hanem a jelölt alkalmasságáról!
Akitlosz
2013. május 06. 20:55
A listás képviselői helyek arra vannak kitalálva, hogy a pártvezéreknek választási megmérettetés nélkül is bérelt helyük legyen a parlamentben, azaz a választói akarat kijátszása céljából. A rendszer így súlyosan diszkriminatív, mert nem biztosít egyenlő feltételeket az összes képviselőjelölt számára.
Bábeli békák
2013. május 06. 20:12
"kevés a tényleg tehetséges munkaerő" Igy jár az az ország, amely kiirtja a saját elitjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!