A csalódott fideszes mint balos adu

2013. május 21. 20:14

Vannak a fideszesek (azaz a mi fajtánk). Ők a jobboldali vélemény-elit, akik mindennek nevezhetők, csak csalódottnak nem.

2013. május 21. 20:14
B. Boogieman
Tutiblog

„Valószínű, hogy a »csalódott Fideszes« leginkább nem más, mint egy újabb propaganda találmány. Két jól körülhatárolható csoport formálja ugyanis a véleményt ma Magyarországon. Vannak a fideszesek (azaz a mi fajtánk). Fiatalok és idősebbek: hatvanas nemzeti érzelműek, amerikai republikánus konzervatív fanok, klasszikus nemzeti liberálisok, vallásos környezetből jövő ifjak. Ők a jobboldali vélemény-elit, akik mindennek nevezhetők, csak csalódottnak nem. Ha néhol kritikusak is részletkérdésekben, és ha nincsenek is kifejezetten lenyűgözve a 2010 utáni kormánytól, elismerik erejét, lendületét és azt a teljesítményt, amelyet a nem éppen egy ideálisá fokozódott nemzetközi helyzetben mutatott.

Vannak ezen kívül olyanok, akik ezt a kormányt rezsimnek nevezik és atomholokausztos-zombis-agyzabálós, botozós-barnaesős-emigrálós, sithlovagos-halálcsillagos-birodalmas Világvégét vizionálnak. Ők megint csak mindennek nevezhetőek, így csalódottnak is, viszont fideszesnek a legkevésbé sem. Az ATV-Klubrádió–NOL–Index vonalon ez pláne bajos lenne. A csalódott fideszes tehát egy furcsa, rejtőzködő állatfajta lehet, aki valószínűleg arról ismerhető fel, hogy mindig mindenkivel nagyon egyetért, miközben a lelke mélyén senkit se szeret. És többnyire Budán lakik.

Ha azonban Schiffer, Bajnai, Mesterházy és Fodor Gabi egyszerre mondják, hogy létezik, el kell hinnünk, hogy valójában igazat mondanak, még ha ez nehezünkre is esik. Be kell látni, hogy bizony lehetnek valódi, hús-vér csalódott fideszesek is, akik most komolyan gondolkoznak azon, hogy leváltsák a nemzeti együttműködés rendszerét, amiben csalódtak, és amit három éve tapasztalnak maguk körül. A csalódott fideszesek nem szimpla lábbal szavazók, akik majd jól otthon maradnak jövőre ama bizonyos tavaszi vasárnapon, és úgymond átadják a döntést a náluk elkötelezettebbeknek. A baloldal háza táján a csalódott fideszesek tömegeitől ennél sokkal többet remélnek. Számukra nem holmi passzivizálódó bizonytalan szavazóról van szó, hanem egyenesen dezertáló hadosztályokról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. május 22. 10:09
"Vannak a fideszesek (azaz a mi fajtánk). Fiatalok és idősebbek: hatvanas nemzeti érzelműek, amerikai republikánus konzervatív fanok, klasszikus nemzeti liberálisok, " :D A Fideszben? Republikánus konzervatív fanok? Ha itt valaki olyan politikát követne, mint a republikánusok, akkora gyűlöletrohammal kellene szembe néznie a Fideszesek részéről, hogy a fal adja a másikat! A cikkíró abban bízik, hogy az olvasóinak a világlátása csak a Fidesz szórólapjaiig terjed? Vicces.
szalámis hegedű
2013. május 22. 10:08
http://atv.hu/cikk/20130521_kosa_andras?source=hirkereso
janika
2013. május 22. 09:32
Mi ez a hülyeség? Nem kell sem föld mutyiból, sem a trafik mutyiból kihagyottnak lenni,hogy az általam is megválasztott kormány tettei vállalhatatlanok legyenek. Ma egy gondolkodó, konzervatív elveket valló, magyar ember nem találhat olyan pártot,amire szavazhatna.
pierre bayle
2013. május 22. 08:31
Hát örülök, hogy nektek ez - némi részletkérdéseken való hőbörgésen kívül - így jó. Akkor aligha van miről beszélni veletek, az már igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!