Mi bajom van az altruistákkal?

2013. április 25. 10:24

Azt látom, hogy a jó szándék – különösen, ha hozzá nem értéssel párosul – többet árt, mint használ.

2013. április 25. 10:24
Ansinn
kapitalizmus.hvg.hu

„Szóval azt látom, hogy a jó szándék – különösen, ha hozzá nem értéssel párosul – többet árt, mint használ. Nem becsülöm én le azokat az embereket, akik a fogyatékosok aktív élethez való vissza- (vagy oda-) vezetését segítő akciókat hajtanak végre, szervezeteket hoznak létre. Tisztelem és támogatom őket és erre bátorítok mindenkit. (Saját forrásból persze, nem másoktól kényszerrel elvettből.) Csak nézzék meg, kit is támogatnak, győződjenek meg arról, hogy a támogatásuk hasznosul is a cél érdekében!

Látom, hogy a segítség megfelelő módját mindig az adott személy, helyzet ismeretében, őrá figyelve és a következményeket mérlegelve lehet megtalálni. Helyi szinten, együtt élők közösségében. A nagy központi rendszerek, szabályok, programok átlagokra szabottak, a rászorulók helyzete pedig mindig más és más. Az ilyen központi szabályok alapján működő szisztémák ezért a jó és rossz szándékú csalás, visszaélés melegágyai. Nemcsak, hogy a munkájuk gyümölcsétől fosztják meg az aktívakat (a dolgozó sérülteket is), de függőhelyzetben tartják a gyámolítottakat is. Nos, lehet, hogy éppen ez a cél, hiszen rászoruló nélkül miből élnének meg a gyámolítók?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2013. április 25. 12:36
én is utálom őket, először úgy tűnik hogy igazi turisták, aztán kiderül hogy mégsem :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!