A demokrácia kilencedik élete

2013. március 13. 15:27

Ennek a fránya demokráciának kilenc élete van, mint a macskának, csak nem sikerül megölni.

2013. március 13. 15:27
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

„Úúúúúú, alaptörvény módosítás történt mán megint! Immáron negyedszer, tehát szokás szerint megindult a verkli, és a magyar demokrácia halálának szaga lengte be az internetet, a nyomtatott sajtót, a tévéket és Kim Lane Scheppelét. Tegyük hozzá, nem először, így a tapasztalatok arra mutatnak, hogy ennek a fránya demokráciának kilenc élete van, mint a macskának, csak nem sikerül megölni. Ami az alaptörvény módosításban sokak szerint problémás, azt a Sólyom doktor elemezte. Namármost ennek a cikknek a megállapításai, mint oly sokszor az életben, szintén hordoznak ellentmondásokat. Ám erről majd máskor. Foglalkozzunk inkább a ballibákkal!

A szocialista párt a következő építő jellegű kritikát bírta hozzátenni az alaptörvény-módosításhoz: »az alaptörvény megváltoztatásának egyik célja, hogy a Fidesz mindenkin – így az alkotmánybírókon, a röghöz kötés ellen tiltakozó diákokon és a kampánylehetőségek korlátozásával az ellenzéken is – bosszút álljon«. Cizellált érvek, mély, kidolgozott bírálat, kapjunk a fejünkhöz, de rögtön. Ezt aztán megerősítették azzal, hogy nem vettek részt az ülésen, úgyhogy élünk a gyanúperrel, hogy nem is fogunk más érdemit hallani. Azért mégiscsak jó, hogy a szocik ilyen súlyos gondolatokat tudnak összehozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. március 14. 00:27
Kövér találkozott volna még a bajor parlament elnökével, Barbara Stamm-mal is, ám a Heti Válasz Online értesülései szerint keresztény-szociális politikus az alkotmánymódosításra hivatkozva lemondta a találkozót. Mint Stamm elmondta: „a magyar alkotmány tegnap elfogadott további módosítása az egész Európai Unióban és Németországban is mély aggodalmat és vitát váltott ki a magyar jogállamiságot illetően”. csak nem cucilista a lelkem?
OberEnnsinnen
2013. március 13. 19:49
Ferencék olyannyira megdönthetetlen demokráciát építettek ki - két szemkilövetés, többszörös országeladósítás közben - egy ilyen kicsi felcsúti, ha száz évig miniszterelnök lesz, akkor sem tudja felborítani. Majd ők megmutatják a moslékzabáló magyaroknak: nem olyan egyszerű dolog ám szegfűs alapon szabad madaras demokratikus demokráciát csak úgy naftalinba tenni.
waddysno
2013. március 13. 17:46
dajcstomi 2.0? tudjátok egy rendszert nem igazán lehet egyik napról a másikra megszüntetni, ez még a komcsiknak se sikerült, nekik is évekbe tellett csak a tészesítés,- itt meg őrködik rajtunk (szerencsére) az óvóbácsi EU így apró suttyom lépésekkel hordjátok szét a magyar dempokráciát és jogállamot, és ami a legjobban felbasz az, hogy még cinikusan röhögcséltek is hozzá, mintha olyan kurvajó móka lenne
kjkj945
2013. március 13. 17:39
Itt van vagy kilenc: görög- rabszolgataró Rosenfeld Czermanik--- népi mao- kommunista Mo. ma- kapitalist, népi putin nyugata - rakétás-bombás böszme-hazudós atp dk betiltós izr vallási ortodox mese politikai karantén és még hány féle van? népiszociálkapitalisztrabszolgatartókomministarakétáshazudosplkarantén démonkrácia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!