Milla tüntetés 2013

2013. március 17. 20:07

TGM-nek abban igaza van, hogy az ellenzéknek be kéne a cirkuszt fejezni a Parlamentben és lemondani mandátumaikról, kivonulva a Parlamentből, befejezni az asszisztálást a diktatúrához.

2013. március 17. 20:07
Rózsa Mihály
Facebook

„A tömeg egyre gyűlt. Nem láttam a végét, csak úgy becsülgetem, hogy 5-6 ezren lehettünk ott kb. Először a diktátor köszöntött minket. Az nagyon jó volt, mintha magamat vagy Viktor kollégát láttam volna. Lelkesedtünk. Jól indult a show. Azután Erdős Virág szavalta el új versét. Megnyugodtam, hogy Erdős Virág megfelelő mértékben elmebeteg. A verse hol teljesen őrült volt, hol meg zseniálisan vicces. Jött egy feminista nő, aki annyira nem nyerte el a tetszésemet, nagyon nem bírom a feminista picsákat, pedig liberális vagyok és mint olyannak bírnom kéne őket, de nem megy. Majtényi került sorra és az nagyon rendben volt. Megint neki sikerült az egyik legjobb beszédet tartania. Ja előtte volt még a TGM is, aki mostani önmagához képest nagyon jó volt, hála Istennek, nem akart neki menni a kapitalizmusnak, nem köpködte a gonosz tőkét, nem tagadta meg a rendszerváltást. Igaz, hogy bojkottáljuk a választásokat, az nagyon nagy marhaság volt tőle, abban viszont igaza van, hogy az ellenzéknek be kéne a cirkuszt fejezni a Parlamentben és lemondani mandátumaikról, kivonulva a Parlamentből, befejezni az asszisztálást a diktatúrához. Igaz nem lesz könnyű erre őket rábírni, hiszen ugye onnan jön a fizetésük és a számla nélküli költségtérítésük, amiről azért nem nagyon akaródzik lemondaniuk, a demokrácia érdekében sem.

Majtényi után egy tanár ember kapott szót, de olyan unalmasan és színtelenül beszélt, hogy hangoskodni kellett, nehogy a körülöttünk állók elaludjanak ebben a hidegben váratlanul. Egy szocialista bácsi fel is háborodott ezen, és a Koczán Karcsit alaposan lebaszta, hogy ne ugasson. Értjük ugye! Ki jöttünk a szólás és a vélemény szabadság mellett demonstrálni, de a Koczán az kussoljon. Mondjuk ha meg is ütötte volna a bácsi, nem csak fegyelmezi, remekül szórakoztam volna. Molnár Péter következett, aki bevont minket is nézőket a beszédébe. Mi is résztvevői voltunk és élveztük. Amúgy a beszéd is nagyon jó volt. Schiling tette fel a pontot az i-re a beszédével, az nagyon jó volt egészen a végéig, amikor demagóg módon civilt nem kezdett játszani és a pártokat nem kezdte köpködni sznob módon. Csákányi Esztit nagyon szeretem. De most árnyéka volt a beszédével önmagának sajnos. Ettől még megtapsoltam, mert szeretem. A végén a Kis tehén húzta a talp alá valót.

Amikor vége lett az egésznek még vártunk kicsit, mert drága Jucusomnak pisilnie kellett, mi meg megvártuk. De nem volt ezzel baj, mert volt mit megbeszélnem pár liberális barátommal, no meg így találkozhattam a Lovas Zolival is, ami nem baj, és Mécs Imrével, ami szerencsés mindig. Csak azt sajnáltam, szegény Fruzsi otthon gyógyulgat még. Na nem azt sajnáltam, hogy gyógyulgat persze, hanem, hogy nem volt ott. A forralt bor, amit osztogattak igen szar volt. Utólag azt mondom, ne igyatok belőle. Vártuk, hogy jöjjenek az egyetemisták és legyen vonulás a városban, hangulatos demonstráció, de sajnos nem jöttek, így nem is lett utána már semmi érdekes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2013. március 18. 15:36
http://www.facebook.com/rozsa.mihaly.7 Rózsa Misi vajon kabinos a Bp. Gyógyfürdői Zrt-nél a szociológusi végzettségével???
hiábaéltvoltaire?
2013. március 18. 10:23
Biztos, hogy normális dolog egy (nyilvánvalóan elmeháborodott, és sokunkat rémisztgető) magánember facebook-os kommentjét szemlézni? Ennek mennyi a hírértéke kedves mandiner?
puceráj
2013. március 18. 09:11
Milyen jó tanácsadóik vannak! TGM szerint bojkottálniuk kellene a választásokat :) Mekkora öngól.Hajrá!! Én benne vagyok,tegyék azt! De minél előbb.
Agnieszka
2013. március 18. 08:58
Tévedés, ezek soha nem mondanának le. Ha hajlandóak lettek volna 2008-ban lemondani, soha nincs 2/3, ami a Fideszt alkotmányozásra képessé tette. Most úgy tűnik, h. a gyülekezési és szólásszabadságnak semmi sem áll útjában, nem érzem a diktatúra súlyát. Bizonyára pocsék érzés ülni a parlamentben. még egy jó kis ordibálásra sincs lehetőség anélkül, h. az ember lányából gúnyt ne űzzenek, de a parlamentáris demokrácia ilyen, a nem túl nagy többséggel rendelkező Gyurcsány kormány alatt sem fogadta el a többség a Fidesz javaslatait. Nem igazán értem, h. mit akar az ellenzék, minél nagyobb a kormánytöbbség, annál nagyobb ellenzéki beleszólást a törvényalkotásba? Senki nem tudhatja, mi lesz a választások eredménye 2014-ben. Ha ezek visszajönnének, sok furcsa meglepetés fogja a híveiket érni, minket kevésbé. Valószínüleg örömteli meglepetésre számíthatnak a minden szakképzettség nélküliségük miatt kizárólag segélyből, közmunkából élők, de az összes többi nem. Őket a legelesettebbeknek hívják, s tényleg szerencsétlenek, egy elhibázott szociálpolitika és a tankötelezettséget félvállról vevő kormányzás áldozatai, bár a saját felelősséget sem lehet vitatni, viszont azt a pénzt, amit nekik szánnak, a jelen helyzetben valakiktől el kell venni. Azt a pénzt, amit a multiknak, szolgáltatóknak szánnak a különadók, könnyítések kivezetése miatt, szintén el kell venni valakiktől. Az IMF hitel lelkes szószólói mintha elfelejtették volna, h. az IMF komoly ingatlanadót és az idősek ingyen közlekedésének eltörlését is igényelte. Nálunk az ingatlanadót az Alkotmánybíróság meghiúsította, a közlekedés fizetőssé tételét meg nem merték meglépni. A román IMF hitel keretében viszont csökkentették a nyugdíjakat, s a közszolgálati béreket. Végső soron mindent ki kell bírni, mindenesetre, remény, az van, egészen addig, amíg el nem dől, lesz-e kormányváltás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!