A kommunizmus bűnei 2.0

2013. február 26. 14:13

Hogy ki a felelős, a kormányt béketűrésre presszionáló Nyugat, a ciklusokon, sőt rendszereken átörökölt belügyi- és igazságügyi gépezet, vagy a rendszerváltás körüli elvtelen paktumok, nem tudom. Csak azt tudom, hogy az elszámoltatás nem megúszható.

2013. február 26. 14:13
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

„Vegyünk egy párhuzamot! A magyar ballib sajtó teljes erővel támadja a mostani kormány ócsai projektjét. Hatalmas támadás, hatalmas kolumnákon át. Csakhogy ott, Ócsán felépültek házak, van út, áramellátás, víz. Hogy is történt volna ez a szoci kormány alatt? Nem tudjuk, de azt tudjuk, hogy történni semmi nem történt a devizahitelesek megmentése érdekében. Volt viszont egy egészen más jellegű »beruházás«. Az állam az akkori információk szerint összesen potom 9,152 milliárd forintot költött erre a szóban forgó »beruházásra«. Kormányzati negyednek hívták.

Az akkori híradások szerint a legnagyobb tétel a Nyugati pályaudvar mögötti MÁV-terület megvásárlása volt, a telekért 8,52 milliárd forintot fizettek. Ebből 5,28 milliárd forintot készpénzben kiköhögött, 2,205 milliárdot pedig adósság-jóváírásként rótt le az állam. Ugye jól figyelünk, a MÁV, mint az közismert állami cég, na az állam ennek az állami cégnek fizetett ki készpénzben 5,28 milliárd forintot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az akkori híradások szerint még 533 millió forintot költött a pályázatok lebonyolítására, a szakértői és ügyvédi díjakra, egyéb dologi kiadásokra, és biztos, ami biztos, százmilliót még leperkáltak személyi költségekre, munkabérre, egyebekre.

Egy bökkenő maradt, drága olvtársak: ott a Nyugati mögött semmi az égvilágon nem épült. Tehát röviden összefoglalhatjuk: eltűnt 9 milliárd, de ha a pénz egy részét a MÁV adósságkonszolidációjának tekintjük, akkor is kb. egymilliárd. Plusz lerombolták a vasút kiszolgáló ingatlanait, ezért most máshol, nehezebben oldják meg a vonatok rendezését, mosását. (Ha megoldják...) Ezért pedig senkit se rúgtak azóta se tökön. Márpedig, készült a kormányzati negyedről kormány-előterjesztés? Készült. Nyilván több is. Alá kellett írni? Alá. Eltűnt a pénz? El. Viseli bármely állami vezető a felelősséget? Viseli. Szocialista volt? Szocialista. Történt valami? Nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. február 26. 18:59
MSZP - Párbeszéd Magyarországért flört, a szívük mélyén tudják, hogy összetartoznak. Kisiskolás szerelemként tálalva a Tabloid Schmuckon http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/mszp-parbeszed-magyarorszagert-flort.html
tarackos
2013. február 26. 17:01
Javaslom írjál Viktornak miért nem számoltat el. Azt is megkérdezheted miért védi az ügynököket. Fogadok nem kérdezel semmit, nem azért fizetnek! Amúgy vicces, hogy a mandi az összes posztot egyből kiteszi. Önmagáért beszél...
toportyántiszteletes.2
2013. február 26. 16:18
Vonjatok párhuzamot skacok,mennyi szavazatot kapott legutóbb a maszop?Mivel ti nagyságrenddel hülyébbek vagytok és szervezettebben loptok,örülni fogtok ha ugyanannyit kaptok,észkombájnok,HAHA.
Obulus
2013. február 26. 16:09
"Csakhogy ott, Ócsán felépültek házak, van út, áramellátás, víz." Négyszázezer forint/nm áron. Budapesten, ahonnan még dolgozni is, kulturálódni is tudnának a családok, ennyi pénzből 3x több lakást tudtak volna felépíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!