Utóirat

2013. január 25. 14:02

A római határozat kitűnő, csak egy baj van: Gianni Alemanno római főpolgármester, aki az akciót bejelentette, maga is hétpróbás fasiszta.

2013. január 25. 14:02
Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu

Róma városa úgy határozott, hogy pár órára eloltja a Colosseum díszkivilágítását, tiltakozásul a magyarországi Jobbik különféle antiszemita disznóságai ellen. A konzervatív Magyar Nemzet január 24-i, csütörtöki számának címlapján ezt a döntést »döbbenetesnek« nevezi. Én inkább azt tartom döbbenetesnek, hogy a valamikor antifasiszta Magyar Nemzet – ott jelent meg Szabó Zoltán rovata, a »Szellemi honvédelem«! – nem követelte, hogy emiatt a budapesti Országház fényeit oltsák el, elvégre azoknak a gazságoknak egy része a Kossuth téren esett meg. A római határozat kitűnő, csak egy baj van: Gianni Alemanno római főpolgármester, aki az akciót bejelentette, maga is hétpróbás fasiszta. Választási sikerét bevándorlóellenes, uszító demagógiájának köszönhette, politikai múltja sötét. Akár az elsötétített Colosseum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2013. január 25. 20:16
teny, hogy a romai polg.mester a legszukebb ertelemben vett neofasiszta mozgalomban (= magat deklaraltan Mussolini kovetojenek vallo) kezdte a palyafutasat fiatalon. az is teny, hogy megvalasztasakor a hivei - talan viccbol, de akkor is eleg aggaszto - "Duce, Duce" kialtasokkal fogadtak a varoshazan: http://www.guardian.co.uk/world/2008/apr/30/italy "Alemanno, a former neo-fascist youth leader, took 54% of the vote in a run-off on Sunday and Monday, crushing his rival, Francesco Rutelli, a deputy prime minister in the last, centre-left government." "On Monday night, the area around Rome's city hall rang to chants of "Duce! Duce!", the term adopted by Italy's dictator, Benito Mussolini, equivalent to the German "Führer". Supporters of the new mayor gave the fascist Roman straight-arm salutes." mit lehet erre mondani?
Senye Péter
2013. január 25. 18:36
1. Az olasz fasiszták nem voltak antiszemiták, Nagytanácsukban volt néhány zsidó is. 2. A nyugat-európai rasszizmus a sok bevándorló miatt inkább arab ellenes.
simonszól
2013. január 25. 18:27
Mondom én ,már régóta!Ez a sok interNÁCIonaliSSta,DK,MSZP,LMP,meg az összes többi senki,és olasz verzióik,mind egyforma!Ezért tud velük egy húron pendülni egy snájdig fasiszta.
silenceCZ
2013. január 25. 18:22
Teréz anya ? Ő még rendben van ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!