A nem-nemzeti, nem-együttműködő nem-rendszer

2012. december 19. 12:35

Az egyszemélyi irányításhoz nem kell rendszer, a legfőbb vezetőn kívüli szereplőktől itt mindössze feltétlen lojalitás kell.

2012. december 19. 12:35
Inoffensus
Inoffensus Blog

„Hosszú évtizedek óta nem volt Magyarországon olyan kormányzás, mint a mai gyakorlat, ahol szinte kitűzött cél a rendszerszerű működés teljes hiánya.  Nincs rendszer, mert nem is lehet; az egyszemélyi irányításhoz nem kell rendszer, a legfőbb vezetőn kívüli szereplőktől itt mindössze feltétlen lojalitás kell és az önálló gondolkodásra való igény hiánya, ennyi a »rendszer«.  A döntéseket nem kell rendszerszerűen előkészíteni, nem kell vitázni, nem kell mérlegelni, nem kell utánkövetni és nem kell szükség esetén korrigálni.  Az ilyen rendszer lényege a nem-rendszerszerűség, és pontosan ezt sikerült Orbánnak és a Fidesznek Magyarország kormányzásában megvalósítaniuk.  Aligha volt az elmúlt kétszáz évben olyan sikeres ország, illetve annak olyan kormánya, amely békeidőben olyan horderejű kérdésben, mint az országos, a nemzeti felsőoktatási rendszer átalakítása, a kormányfő párperces megbeszélése alapján engedett volna egyszemélyi döntést hozni és azt rögtön ki is hirdetni.  Ez a nem-rendszer működés közben, ahol olyannyira nincs már semmilyen rendszer, hogy a Kormány, vagy a Fidesz tagjai közül senki nem képes felállni és tiltakozni az ilyen felelőtlen döntéshozatal ellen.  Csendesen húzzák az igát, mint az idomított jobbágyok, akik megtanulták, hogy ha kinyitják a szájukat evésen kívüli céllal, annak jó vége nem lehet.  Tomboljon csak a legfőbb vezető végtelen tudása, majd ő mindent tud mindnyájuk és mindnyájunk helyett.

Orbán és a Fidesz – ha van egyáltalán értelme a Fideszről, mint önálló entitásról beszélni, illetve megkülönböztetni azt Orbántól – azzal követte el a legnagyobb hibát, hogy a saját maguk által kihirdetett Nemzeti Együttműködés Rendszerét nem vették komolyan és nem üzemelték be, hanem éppen az ellenkezőjét csinálják.  Azért ez a legnagyobb hibájuk, mert ha ezt komolyan vették volna, akkor biztosan jobb állapotban lenne ma az egész ország, és ők is szinte teljes magabiztossággal várhatnák a 2014-es választásokat.  A nem-nemzeti, nem-együttműködő nem-rendszerükkel viszont minden bizonnyal sikerül kivívniuk a kormányváltást másfél év múlva.  A következő kormánynak mindenesetre legalább a NER-t nem kell majd átneveznie, csak végre elkezdeni működtetni azt.  Együttműködni a nemzettel: országunk tízmillió polgárával, és a határokon túli, kulturális értelemben vett nemzettársainkkal.  Mindezt demokratikus keretek között, rendszerbe foglalva, szabályokat betartva és felelősséget vállalva.  Ez a biztos receptje a következő évek sikeres kormányzásának, és ezt még a Fidesz és szavazóik sem ellenezhetik majd, hiszen aki így kormányoz, az az Orbán által megálmodott jelszavak szellemében virágoztatja majd fel a hazát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. december 19. 19:18
""a Főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyén "" A romkocsmában!!!!!
GV0917
2012. december 19. 18:56
Utánérzés.... "Irj" a poszton Elvtárs, Tereád néz a nép! Védd szabad hazáját, Élsitsd fegyverét! Kényszer volt egykor a munka, Ma hősi tett, Védd a Pártot elvtárs! Védd az életed! Lenin-Sztálin-Rákosi-Kádár-hogy csak a kasszikusokat emlitsem.De nézz körül,hány aspiránsnak viszket a segge luka,amit csak a "bársonyszék" enyhitene!
Fakutya tizedes
2012. december 19. 15:15
Adjatok mán egy savanyú uborkát, megcsömörlöttem az állanó orbánozástól. Sehonnai bitangok.
tarackos
2012. december 19. 14:06
A posztolónak igaza van. Én mondtam két éve, hogy Orbán elméletben mindent elmondott ami a sikerhez kell. Az a kérdés, hogy bemagolta és felmondta de az égvilágon semmit sem értett belőle vagy szimplán hazudott. Mindkettő őt minősíti. Le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!