Mai magánügyünk: Dániel Péter elhagy minket

2012. november 22. 09:07

Dániel Péter elmegy. Mázel tov. Mi, többiek, kalandvágyból maradunk.

2012. november 22. 09:07
nyüzs
hvg.hu

»Egy olyan országban pedig nem akarok élni, ahol a jobbikos, újnyilas figurák még inkább hatalmi tényezővé tudnak válni és ennek következtében még tovább erősödhet a rasszizmus, az antiszemitizmus és a revizionizmus« - nyilatkozta most a Szegedi Csanáddal együtt héberül tanuló Dániel Péter. Jó.

Ezzel azonban elég sokan vagyunk így, akik szintén nem szeretnénk egy ilyen országban élni, viszont vagy nem akarunk, vagy nem tudunk kivándorolni, nem akarjuk menekülőre fogni, mert még mindig nincs késő, úgyhogy nem megyünk Londonba nővérnek, Berlinbe pizzafutárnak, Izraelbe tartalékosnak, együtt kell élnünk és együtt is fogunk élni az ország resztlijével, el kell viselnünk a napi, fokozhatatlan szellemi mélyrepüléseket, pofánkba hazudozást, a napi állami cinizmust és szilárd bázisát, a többség közönyét, napi és heti és folyamatos túlélési technikákat kell kiötölnünk magunk és gyermekeink számára, meg kell tanulnunk nem alkalmazkodva önmegvalósítani, szellemi és morális határmezsgyéket átlépni, kényszeresen ébren maradni, paranoiát és kishitűséget leküzdeni, át kell állnunk konfliktuskerülőről konfrontatív üzemmódra. Aztán majd meg kell tanulnunk egy teljesen új országot csinálni.

Dániel Péter elmegy. Mázel tov. Mi, többiek, kalandvágyból maradunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. november 22. 22:24
harcolni székelyföldért = revizionimus harcolni gázáért = demokrácia csodája köszönjük, emese
tade7
2012. november 22. 15:24
TAKARODJATOK!!!
népoldali
2012. november 22. 15:10
Ugye,biztos hogy elmész?Ugye?Mi szivesen kifizetjük utiköltségedet,de kérve kérünk vissza se nézz...Mindenkinek jobb lesz igy...
miloka
2012. november 22. 15:05
Nyüzsi! Ha magánügy, akkor tartsátok is magatoknak meg ezt az ügyet! Vagy csak ürügyet kerestél, hogy ráronts hazádra, az itt lakó magyar emberekre? Tudod mit mondott a túlmozgásos?" Tessék! El lehet menni!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!