Gazdálkodunk

2012. november 21. 14:28

Azt is mondta még a miniszterelnök, hogy Magyarországon az ő kormányzása alatt nem voltak és nincsenek, sőt nem is lesznek megszorítások. Bizony, ilyen vicces fiú a mi miniszterelnökünk

2012. november 21. 14:28
Lendvai L. Ferenc
Galamus-csoport

„Meg aztán azt is mondta még a miniszterelnök, hogy Magyarországon az ő kormányzása alatt nem voltak és nincsenek, sőt nem is lesznek megszorítások. Bizony, ilyen vicces fiú a mi miniszterelnökünk! A folyamatos költségelvonások az egészségügyi vagy az oktatási szférából szerinte ugyebár nem megszorítások, csupán aprócska és ártalmatlan átszervezések. De akkor a Bokros- vagy a Gyurcsány-csomagok sem voltak mások, mint jelentéktelen és ártatlan átszervezések és kiigazítások – sajnos a névadóknak annakidején nem volt olyan vastag bőr a képükön, mint a mai miniszterelnöknek, esetleg nem szerettek ennyire viccelődni, különben nyilván ők is ezt mondták volna. Bár ők, attól tartok, kezdők és pancserek voltak a haza mai nagy vezéréhez képest, s a megszorításaikkal meg sem tudták közelíteni a mai nem-megszorításokat. A magyar felsőoktatási intézmények, nem is beszélve az akkoriban oly hangos, mostanában – ki tudja miért – oly csöndes hallgatói »érdekképviseletekről«, ma boldogok lehetnének, ha csak olyan rossz helyzetben lennének, mint amilyenbe az elátkozott Bokros-csomag hozta őket. Nem pedig abban a még rosszabb helyzetben ugyanis, amelyben most vannak. És az előrejelzések szerint rövidesen még ennél is rosszabb (miniszterelnöki szóhasználatban: még jobb) helyzetben lesznek. A miniszterelnöki kijelentésben tudniillik az az igazán nyugtalanító elem voltaképpen, hogy amint eddig nem voltak, úgy a jövőben sem lesznek megszorító intézkedések. Te jó isten, ha a jövőben »ugyanúgy« nem lesznek, mint eddig, hát akkor sauve qui peut*. Mint ahogyan menekül is persze. Úgy hírlik, például az orvosokat nem igazán nyugtatta meg, hogy egy bizonyos rétegüknek (ti. a most kinevezett Fidesz-közeli kórházigazgatóknak) jelentősen javulni fog a helyzete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2012. november 21. 21:19
Ki az aki elolvas egy Lendvait?
gerybá
2012. november 21. 18:54
capacete 2012. november 21. 17:19 Szerintem nem mi vagyunk egyedüliek az EU-ban, akiket tartós gazdasági válság sújt (Görögország, Portugália, Spanyolország, stb.stb.). Ha az EU válsága folytatódik, bármilyen színezetű kormány sem tud csodát tenni hazánkban sem.
gerybá
2012. november 21. 18:48
Gépész53 2012. november 21. 17:55 Miért,és kik miatt ekkora az államadósságunk? A cseheknek és a többi szomszédnak hány százalék a gdp-hez mért államadóssága? Magyarországon ki vette fel az IMF hitelt 2008-2009-ben és kinek kell visszafizetnie?
1120
2012. november 21. 18:48
"...ilyen vicces fiú a mi miniszterelnökünk." Egyesek meg esténként kiszöknek a kriptájukból és cikkeket írnak a Galamusnak, hehe... (Egy vicces fiú.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!