Róna Péter interjúmondataiban valótlanságok hangzottak el

2012. november 30. 09:22

Ami a Róna Péter által idézett fenyegető mondatot illeti: az Együtt 2014 Választói Mozgalom szervezői ilyen mondatot soha, sehol, senkinek nem mondtak.

2012. november 30. 09:22
Együtt 2014
Facebook

„Róna Péter hvg.hu-s interjúmondataiban valótlanságok, illetve súlyos tévedések hangzottak el. Az Együtt 2014 becsületbeli ügynek tekinti, hogy ezeket azonnal helyre tegye. Ami a vétójogot illeti: Róna Péter minden valószínűség nélkül nem látta, vagy, ha látta, nem olvasta el figyelmesen a csatlakozási tárgyalások megkezdését indítványozó meghívóhoz mellékelt két dokumentumunkat, az elvi, erkölcsi alapvetéseinket és az együttműködési megállapodást, amit a Milla, a Haza és Haladás Egyesület, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom kötött október 23-át követően.

Ez utóbbi dokumentum 5. pontja ugyanis egyértelműen és szó szerint kimondja, hogy további szervezetek csatlakozási tárgyalásokra való meghívásról, csatlakozásáról, valamint minden alapvető fontosságú politikai kérdésben az Együtt 2014-et alkotó szervezetek egyhangú szavazással döntenek – magyarul az együttműködő tagoknak vétójoga van.

Ami pedig a Róna Péter által idézett fenyegető mondatot illeti: az Együtt 2014 Választói Mozgalom szervezői ilyen mondatot soha, sehol, senkinek nem mondtak. Vetélytársainkat, ellenfeleinket és potenciális szövetségeseinket is jobban tiszteljük annál, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló mondatokkal igyekezzünk képviselni azt, amiben hiszünk. Az Együtt 2014 pontosan egy olyan új, politikai kultúra meghonosításáért küzd, amelyben a személyes sértettség, vagy a politikai, világnézeti különbségek nem jogosítanak fel arra senkit, hogy kriptofasisztának nevezze a másikat, vagy más, becsmérlő jelzővel illesse a tőle eltérően gondolkodókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpeater
2012. november 30. 14:35
Ha a Róna Péter már azt sem érti, hogy "az Együtt 2014-et alkotó szervezetek egyhangú szavazással döntenek", akkor tényleg be kéne fejeznie a közéleti megnyilatkozásokat. Egyébként éljen 120 évig.
Claypool
2012. november 30. 12:15
Majd ezen nyilatkozat megtételét követően,egy Dunán ringatózó hajóról a Ludasmatyi, a korkedvezményes nyugdíjas bohóc, és a kendermagos jogvédő a vízbe dobtak egy eddig fogságban élt tükörpontyot.
puszika
2012. november 30. 11:37
Nem lehet menteni a menthetetlent.Én sem szeretem Rónát,de amit írt/a lényeget, nevekkel /igaz.A bélyeg a Ludmillán marad!Bele égett az arcukba.De azt nagyon várom kinek mondanak nemet.
Antigoné
2012. november 30. 10:05
Nem hiszek nekik. A szendécske alapvetően alamuszi macska, mely mint tudjuk, alkalomadtán nagyot ugrik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!