George, what r u doin\?! George! STAHP!

2012. október 31. 17:35

George Lucas eladta 4 milliárd dollárért a LucasFilm Ltd.-et a Disney-nek.

2012. október 31. 17:35
Földi Bence
benyóblog

„George Lucas eladta 4 milliárd dollárért a LucasFilm Ltd.-et a Disney-nek. Ezzel pedig megnyílt az út a régóta fiókban heverő ötletek előtt, hogy filmmé váljanak: a Disney 2015-ben mutatná be a Csillagok háborúja hetedik részét, majd a nyolcadikat és a kilencediket, mindet Lucas jegyzeteire alapozva. Mégsem vagyok biztos benne, hogy jól fogunk járni.

Nem is igazán értem, hogy Lucas miért ment bele ebbe az üzletbe, annyira ellentétes mindennel, amit korábban tett. A Star Wars-saga első darabjának, a Csillagok háborújának (amit később »Az új remény« alcímmel láttak el) készítésekor annyi, de annyi nehézségen ment keresztül, annyit küzdött a 20th Century Fox stúdióval, hogy saját cég alapításába fogott, ami végül a gyártás legfontosabb stációit végezte. Ilyen volt a filmkészítést forradalmasító Industrial Light and Magic trükkstúdió is, amely ma is a LucasFilm egyik zászlóshajója. (Az első/negyedik epizód készítésének történetéről ITT írtam bővebben).


Már akkor eszes fickó volt a jó öreg Lucas, sikerült olyan szerződést kieszközölnie a Fox-szal, amelynek révén a merchandising bevételek nagyja őt illette. Ennek megfelelően forradalmasította is a filmeket kisérő reklámkampányokat, össze is jött annyi pénz, hogy leforgathatta a következő részt, a Birodalom visszavág-ot (erről ITT írtam bővebben). Aztán miután elkészült a harmadik rész is, szépen rácsücsült a növekvő pénzhalom tetejére és el nem lehetett mozdítani onnan.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!