Élvezeti nácik

2012. augusztus 12. 13:23

Ferenczit egy szemmel láthatóan nem cigány, ám annál inkább náci alak vágta hókon. Ami persze nem lényegtelen, de talán mégsem az események lényege.

2012. augusztus 12. 13:23
Lévai Júlia
Galamus-csoport

„A Jobbik devecseri akciójáról a hírekben végül az vált kiemeltté, hogy egyik szóvivőjük, Ferenczi Gábor a halálbüntetés visszaállítását kérte, majd maga is kapott egyet a fejére a saját oldalukról dobott kövek közül. Ferenczi végtelenül meglepődött azon, hogy ahol fát vágnak, ott hullik a forgács (valószínűleg addig el sem tudta képzelni, hogy ő ne álljon fölötte akár az ilyen univerzális törvényszerűségeknek is), és ebbéli zavarában először maga is hangoztatta, hogy »de hiszen ezt közülünk dobták«. A későbbiekben e körül zajlottak a dolgok. A koncepció megfordult, és a kő indítását megpróbálták a cigányokra kenni, így a tévéstábok egy ideig a helyszínen készült filmjeik visszaforgatásával és lassításával voltak elfoglalva. Mígnem egyikük egyértelműen bebizonyította, hogy Ferenczit egy szemmel láthatóan nem cigány, ám annál inkább náci alak vágta hókon. Ami persze nem lényegtelen, de talán mégsem az események lényege. (...)

A videókat nézve üvölt a jelenségről, hogy ez most itt, egyelőre, a nácizmus ritualizált megjelenése. Ami annyival több a klasszikus, legelső megjelenésénél, hogy ennek már a huszadik századi rockerkultúra is a táplálója. A jelenlévők csak önkiélésre játszó viselkedése, a csoportidentitás mindent felülíró bűvölete, a beleragadás az egyes hangulatokba beteges koncentrációban dobja ki ebben mindazt, aminek másutt megvan a maga egészséges funkciója, de ott, ahol társadalmi csoportok között feszülnek konfliktusok, alkalmazott »művészetként« csak torzulást hozhat. Még önmagára nézve is, hiszen ezek az emberek a rockkultúrából is csupán az élvezeti elemet látják, és az, hogy a dolgok keménysége, ritmusa, dinamizmusa mögött még más is lehet, és nemcsak a sodródás öncélúsága, a vakfoltjukra esik. Őket csak ez érdekli, az általuk gerjesztett esemény dinamizmusát mindenek fölött és az utolsó cseppjéig kiélvezzék.

Mi pedig nemcsak azt nem tudjuk, hol és kiknek a kárára kezdenek bele legközelebb ennek az élvezetébe, de azt sem, hogy vajon a rendőrséget is egy rockkoncert közönségeként fizeti-e be az eseményre az állam, vagy képes esetleg rendfenntartóként alkalmazni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2012. augusztus 13. 11:58
Ezek még nem nácik! De lehet, azok lesznek ha nácizzák őket. Szerintem az antiszociális, együttélésre nem hajlandó, bűnöző csortok ellen vannak. Az, hogy ezek a csoportok nagyrészt egy etnikum tagjai? Ezért lehet a társadalomba normálisan beilleszkedőket nácizni. A liberálisoknak nem csak egy irányba kell liberálisnak lenni!!!!!! Miért nem szőlalnak meg akkor amikor (talán fordított rasszizmus?) a többséghez tartozókat félemlítenek meg és gyilkolnak brutálisan? Miért nem mondják ki, hogy a parasztozók ugyanolyan nácik mint a cigányozók??? Mindkét oldalon megfigyelhető ez és, igen a lévaijuliáknak akkor is meg kellene szólalnia amikor azon másik fél követ el bűnöket. Igen egy tyúklopás, uborkalopás is hatalmas kár egy 30-40 ezer Ft nyugdíjból élő idősnek. Aki ugye nem veszi el a másiktól a segélyt. Egyenlő mércével (van jó ember és van rossz ember) kellene mérni a liberálisoknak. Váltani kellene addig amíg baj nem lesz. Itt az ideje!!!!
Ciki
2012. augusztus 12. 21:16
Hogy mi a gond a nácikkal? A legnagyobb, hogy ugyanolyanok, mint a cionisták. A különbség csak annyi, hogy mögöttük áll a fél világ, ráadásul a gazdagabbik fele, nácikáink mögöt meg semmi! Ugyanakkor ügyes taktikusok. Ha van egy kis összetartás, egy tízmmiliós országban, akkor nem tudnak vele mit kezdeni. De ha van egy hülye réteg, akiket lehet hergelni, uszítani, akik elvégzik helyettük a piszkos munkát, az ország megosztását, akkor nyert ügyük van. Vagy, kedves nácikák, nektek még egy Trianon kell! Azt akarjátok elérni, hogy az ország Monakó, vagy Lincheszter méretű darabokra essen szét? Vagy ami még rosszabb, ha sikerül elérnetek, hogy a cigók ne tekintsék magukat Magyarnak, akkor már csak egy kis segíjke kell, meg fegyver és akkor jaj nekünk! Ugyan az mint Trianon előtt. "Te nem vagy magyar, te Tót vagy, te meg Sváb, Oláh, ...stb, stb, mi vagyunk a Magyarok! Na ha mi nem vagyuk Magyarok, akkor el lehet húzni a francba!" A cionisták legnagyobb szövetségese, ma Magyarországon, a Jobbik szélsőségesei! Ezt kellene már végre fefogni! Ezt akarjátok?
Liquid
2012. augusztus 12. 19:18
Friss hír Izraelből: egy zsidó katonát, aki két ártatlan palesztin asszonyt megölt 2008-ban, 45 napra ítélték. Íme a zsidó "ember", amelyik még véletlenül sem az igazi náci.
Vizigót
2012. augusztus 12. 19:13
Jól van mutter, ez a nap se múlik el nácizás nélkül. De megértem magát, a magafajták enélkül élni sem tudnak, ez olyan maguknak mint normális embernek az oxigén és a víz. Éltető elemük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!