Négy év

2012. augusztus 30. 12:27

Mit gondolna Fejtő Ferenc arról a Fidesz-rendszerről, amely egyre gyakrabban – és sajnos egyre kínosabban – hasonlít a Horthy-rendszerhez?

2012. augusztus 30. 12:27
Gurmai Zita
Népszava

„Mit gondolna arról a mára őszülő politikussá érett fiatalemberről, akit nagyon is kedvelt egykoron, és aki - a legenda és Fejtő személyes beszámolója szerint - már két évtizede, Párizsban odasúgta neki, hogy ő bizony Magyarország miniszterelnöke szeretne lenni, és ehhez nem habozik majd »zsebre tenni a kisgazdákat«? Mit gondolna Fejtő arról az Orbán Viktorról, akinek fiatalos hevülete és szimpatikus szemtelensége mára meg nem értett különállássá dermedt? Mit gondolna arról a Fidesz-rendszerről, amely egyre gyakrabban - és sajnos egyre kínosabban - hasonlít a Horthy-rendszerhez? Mit gondolna a választói regisztrációról, az adminisztratív cenzusról? Mit gondolna egy olyan rezsimről, amelynek egyik közjogi méltósága ki meri jelenteni egyes képviselőtársainak - és nem a szélsőjobboldaliaknak! - hogy szerinte szégyen, hogy egyáltalán demokratikusan választott képviselők lehetnek?

Mit gondolna Fejtő arról az alaptörvénynek nevezett irományról, amely nemhogy sokadik, de esetenként még első generációs alapjogok védelmében sem jeleskedik? Mit gondolna az oktatási lehetőségek beszűkítéséről, a szociális rendszer leépítéséről, a társadalmi mobilitási csatornák tudatos lezárásáról? Mit gondolna a szólás- és véleményszabadság felszámolására tett kormányzati kísérletekről, az ellenzéki hangvételű műsorok és média szándékos elhallgattatásáról? Mit gondolna arról a nemzeti-keresztény pátoszról, amely a hívő emberek legbelsőbb meggyőződésével játszadozik? Mit gondolna a kormányzati nacionalizmus látványos fellángolásáról, amely pedig a jó érzésű hazafiak értékeivel él vissza, méghozzá a lehető legaljasabb módon?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. augusztus 30. 20:29
horthyra nézve sértő a hasonlat a bolseviktorral
Erik a Narancs
2012. augusztus 30. 17:52
Hajra Zita ! A sok fideszes majom a falra maszik toled ! Jol csinalod !
narmer
2012. augusztus 30. 17:30
Gurmai, Vadai,Herczog ,Göncz , Lendvai, Szűcs.Honnan a halálból szedtek össze ennyi erőszakos, agresszív elvtársnőt? És még arról szónokol az LMP mennyivel jobb lenne, ha több nő ülne a Parlamentben. Isten mentsen.
kaktuszvirág
2012. augusztus 30. 16:05
Mit gondolna Vadai,ha Gurmai átmenne a Dk ba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!