Immunmentes övezet

2012. augusztus 26. 18:43

Egyre pofátlanabbul vonulgatnak, provokálhatnak olyan területeken, ahol bármelyik pillanatban robbanhatnak az etnikainak látszó szociális feszültségek.

2012. augusztus 26. 18:43
Andrassew Iván
Népszava
„A hétvégi gárdavonulás megint azt mutatta, hogy a magyar nép immunrendszere - beleértve az azt megtestesítő jogrendszert - nem működik. Csak néhány embernek jutott eszébe, hogy személyesen, a Hősök terén tiltakozzon azellen, hogy egy náci párt újnyilas csoportjai, bírósági megerősítéssel ünnepelhették Európa legszégyenletesebb szervezetének ötödik születésnapját.

Annak ellenére, hogy betiltották őket, a Magyarországon évek óta a politika leghatékonyabb eszközeként működő joggal való visszaéléssel tulajdonképpen azt tesznek az országban, amihez kedvük tartja. Egyre pofátlanabbul vonulgatnak, provokálhatnak olyan területeken, ahol bármelyik pillanatban robbanhatnak az etnikainak látszó szociális feszültségek, vagyis emberéletek ezreivel fizethetünk. A magyar kormányok mindeddig tehetetlennek, felelőtlenül gyávának mutatkoztak a gárdák és gárdaféle csoportok teljes fölszámolásában.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2012. augusztus 27. 13:06
A Népszava még él???
Forsz
2012. augusztus 27. 11:07
Előre bocsájtom, hogy nem Jobbikos vagyok, bár azt sem tagadom, hogy a lelkiségük nem ellenszenves, csupán egy a baj, hogy az az eszmeiség, amit képviselnek nagyon kilóg a mai Európából és ezért vállalhatatlan. A Gárda viszont más. A Gárda ha nem lett volna, a liberális kormány alatt a cigányság letarolta volna már a fél országot. Azt nem mondom, hogy ezt a gárdisták akadályozták meg, de a létük már önmagában egy fékező erő, a Rendőrségre vonatkoztatva pedig inspiráló tényező. Mindegy miként közelítünk, de könnyen belátható, hogy a rendőrök képtelenek ezen a területen - a liberális őrület okán és miatt - a feladatuknak és kötelezettségüknek megfelelni. Ha nem sikerült volna leváltani az SZDSZ-es gazembereket, ki tudja milyen világ lenne itt, hiszen a cigányságot a szabadelvű idiótáink olyan helyzetbe eresztették, amely elleni védekezésre a jogrend nem alkalmas. Bármit is mond Orbán! Igen, világos, hogy a majdnem magánszerveződésű, de mindenképpen egy párthoz köthető, félkatonai szervezeteknek ebben a formában nincs helyük egy demokráciában, de azt is észre kellene venni, hogy a cigányok is szervezetten tobzódnak, illetve tobzódnának, ha nincs egy hatékony fék, amely meggátolja őket. Ez a fék lehet legális állami erő, de lehetne államilag legalizált helyi önkéntesekből álló védelem is; valami kell, mert a cigányok a szép szóból nem értenek. Egy dolog nem lehet: egyetlen párthoz kötődő félkatonai szervezet. Amíg, viszont Orbánék nem képesek megoldani azt, hogy egyes vidékeken ne kelljen félni a szervezetten, csoportokban randalírozó primitív és gátlástalan cigányoktól, addig a Gárda féle védelem ellen nincs sok kifogásom.
1120
2012. augusztus 27. 10:18
"Egyre pofátlanabbul vonulgatnak..." ...a homárok (is). VAGY mind a kettő vonulhasson, VAGY egyik sem. Persze tudom én, hogy a te szívedhez melyik áll közelebb! :D
Oldgóbé
2012. augusztus 27. 08:27
A Népszava még él???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!